Kotimainen vaatebrändi uudessa nousussa

Pekka ja Marjo Saastamoisella oli 70-luvun loppupuolella visio. He halusivat luoda suomalaisille laadukkaita vaatteita, jotka kestävät aikaa ja kulutusta. Klassisia luottovaatteita, jotka näyttävät hyvältä ja tuntuvat mukavalta. Vuodesta toiseen. Syntyi R-Collection, kotimainen vaatebrändi, joka sekin on kestänyt aikaa jo yli 40 vuoden ajan.


Viime vuodet ovat olleet klassikkobrändi R-Collectionille suosiolliset. Ymmärrys tiedostavasta kuluttamisesta on lisääntynyt ja kiinnostus kotimaista tuotantoa kohtaan kasvanut. Suomen Kajaanissa pääkallopaikkaa pitävän vaatemerkin suosio on lähtenyt uuteen nousuun.

– Valmistamme laadukkaita ja monikäyttöisiä vapaa-ajan vaatteita, joiden käyttöikä on pitkä. On ollut ilo huomata, että kertakäyttökulttuuri on vähentynyt ja kestävien tuotteiden arvostus lisääntynyt, suunnittelija Eeva Palola kiittelee. 

R-Collectionin tavoitteena on tuottaa vaatteita mahdollisimman lähellä.

– Vaatteiden alkutuotanto suunnittelusta kaavoitukseen, leikkaukseen, brodeeraukseen ja painatukseen tapahtuu Kajaanissa, ja suurin osa ompelutyöstä tehdään naapurissa Virossa. Suosimme luonnonmateriaaleja, ja panostamme läpinäkyvyyteen ja alkuperän jäljitettävyyteen, Palola juttelee. 

Klassinen kestää

Vaatemerkin pitkä historia osoittaa, että klassiset mallit pitävät pintansa vuosikymmenestä toiseen. R-Collection on säilynyt markkinoilla myös läpi niiden hankalimpien vuosien, kun kotimainen vaatetuotanto ajettiin lähes kokonaan alas. Toimitusjohtaja Marjo Saastamoisenmukaan pitkän historian salaisuus on aikaa kestävän malliston lisäksi kyvyssä muuttua maailman mukana.

– Aloitimme postimyynnistä ja avasimme myymälöitä eri puolille Suomea. Nyt myymäläverkostoa on supistettu ja verkkokauppa on vahva myyntikanava, Saastamoinen kuvailee.

R-Collection on tunnettu erityisesti ajattomista ja monikäyttöisistä anorakeistaan ja collegeistaan, mutta valikoimista voi löytää itselleen myös esimerkiksi klassisen tyylikkään silkkimekon.

– Yksinkertaisuus on kaunista ja käytännöllistä, Palola päättää hymyillen.

Teksti: Mari Laaksonen

—————————————–

R-Collection

R-Collectionin tuotteet suunnitellaan kestämään. Koska materiaalien laadukkuus on ensisijaisen tärkeää, ovat materiaalit suunnittelumme lähtökohtana. Haluamme, että tuotteemme kestävät kulutusta ja ovat helppoja huoltaa. Pyrimme myös suunnittelemaan ajattomia tuotteita, joten emme seuraa uskollisesti trendejä. Haluamme, että tuotteemme ovat yhtä ajankohtaisia tänään kuin viiden vuoden kuluttua ja ne kestävät sukupolvelta toiselle.

www.r-collection.fi