Suomalaisen huippudesignin uusi vientivaltti Woodio nostaa puun seuraavalle tasolle

Kotimaisen designin uusi kärkituote on Woodio, joka yhdistää modernin innovaation ja ikiaikaisen materiaalin, puun. Woodion vedenkestävästä puukomposiitista valmistetuissa kylpyhuoneen altaissa kiteytyvät teknologinen innovaatio, skandinaavinen muotokieli, laatu ja ekologisuus. Woodion tuotteet ovat nähtävillä myös kesän kiinnostavimmissa asumisen tapahtumissa. 

Kotimainen designyritys Woodio valmistaa kylpyhuoneen altaita täysin uudenlaisesta, innovatiivisesta materiaalista. Kyseessä on maailman ensimmäinen vedenkestävä puukomposiitti, joka on yhdistelmä puuhaketta ja hartsia. Kylpyhuoneen altaat suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

Woodion altaat ovat ekologisia ja täysin kierrätettäviä. Niiden hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi verrattuna tavanomaisiin posliinisiin kylpyhuoneen vesikalusteisiin. Materiaali on myös posliinia kestävämpää. Eri väreissä ja pintastruktuureilla saatava materiaali muovautuu altaiden lisäksi esimerkiksi seinäpaneeleiksi, keittiön työtasoiksi, wc-istuimiksi, oviksi tai pienesineiksi.

Altaat ovat hoitovapaita ja helposti puhdistettavia. Ne toimivat arkikäytössä perinteisten tuotteiden tavoin. Innovatiivinen materiaali kestää kulutusta eikä ole herkkä lämpötilan vaihteluille. Siksi altaat sopivat myös julkisiin tiloihin, ja niitä on tähän mennessä käytetty etenkin hotelleissa ja ravintoloissa. Kestävyytensä vuoksi altailla on viiden vuoden tuotetakuu.

Yrityksen perustaja, kemian tohtori Petro Lahtinen sanoo, että Woodio yhdistää suomalaiset vientivaltit: puun, designin ja teknologian.

”Woodio on syntynyt uteliaisuudesta nykyaikaisen puuteknologian mahdollisuuksiin. Se ponnistaa suomalaisen puuteollisuuden perinteistä, mutta tuo puumateriaalin täysin uudelle tasolle, tähän päivään.”

Lahtinen on mukana mullistamassa myös kosmetiikkapurkkien markkinoita puumateriaalipakkauksilla sekä luunmurtumien kipsaamista puukomposiitista valmistetuilla kipsaustuotteilla.

”Puupohjaiset materiaalit ovat löytämässä paikkansa uusissa ekologissa tuotteissa monilla aloilla. Tässä muutoksessa on vielä paljon liiketoimintamahdollisuuksia myös tulevaisuudessa”, Lahtinen sanoo.

Woodio esillä kesän ykköstapahtumissa

Woodion tuotteet ovat nähtävillä myös kesän kiinnostavimmissa asumisen tapahtumissa: Porin Asuntomessuilla 6.7.–5.8. ja Fiskars Summer House -näyttelyssä 15.6.–16.9.

Fiskars Summer House on yhdeksästä eri huoneesta koostuva niin sanottu kesäasunto, jonka jokainen huone on lähtöisin eri suunnittelijan kynästä. Kukin tila on saanut inspiraationsa yhdestä taiteilijasta. Susan Elon Woodiolle suunnitteleman kylpyhuoneen inspiraationa ovat toimineet japanilainen säveltäjä Ryichi Sakamoto sekä japanilainen kylpykulttuuri.

Asuntomessuilla Woodiolla on oma osasto (Ua17). Lisäksi kolme Woodion allasta on nähtävillä WinNovan Tähti -messutalossa.

Tällä hetkellä saatavilla on kuusi eri Woodio-allasmallia. Ensi syksynä Woodio lanseeraa uudet kulmikkaat kylpyhuoneen altaat sekä uusia värisävyjä.

Woodio-altaat alk. 699 €.

Woodio Showroom
Eerikinkatu 3, Helsinki
www.woodio.fi