Taiteellista loistoa: uusia tapoja sisustaa tauluilla kotona

Kotisi sisustus voi olla yhtä paljon ilmaisuvoimainen ja persoonallinen kuin vaatekaappisi. Yksi tehokkaimmista tavoista tuoda tyyliä kotiisi on taulujen avulla. Ne voivat kertoa tarinoita, herättää tunteita ja lisätä tunnelmaa huoneeseen. Tässä artikkelissa esittelemme tapoja, joilla voit keksiä uusia ja mielenkiintoisia tapoja sisustaa tauluilla kotona.

Etsi tauluja eri lähteistä

Taulujen hankkiminen voi olla innostavaa seikkailua. Voit aloittaa tutkimalla erilaisia lähteitä, jotka tarjoavat tauluja eri hintaluokissa:

 • Taidegalleriat: Käy paikallisissa taidegallerioissa tutustumassa paikallisten taiteilijoiden töihin. Tämä ei vain tue paikallista taideyhteisöä, vaan voit myös löytää ainutlaatuisia teoksia.
 • Kirpputorit ja Antiikkiliikkeet: Vanhat taulut voivat tuoda charmia ja historian tuntua kotiisi. Käy kirpputoreilla ja antiikkiliikkeissä etsimässä aarteita.
 • Verkkohuutokaupat: Useat verkkosivustot, kuten eBay ja Huuto.net, tarjoavat laajan valikoiman tauluja eri hintaluokissa. Seuraa huutokauppoja ja osta tauluja, jotka sopivat sinun tyyliisi ja budjettiisi.
 • DIY-taulut: Jos olet taiteellinen henkilö, harkitse oman taulun maalaamista. Voit luoda juuri sellaisen taulun kuin haluat, ja se on taatusti uniikki.

Sisusta valokuvilla

Valokuvat ovat loistava tapa sisustaa kotisi henkilökohtaisella tavalla. Voit luoda seinällesi gallerian omista muistoistasi ja kokemuksistasi. Tässä muutamia ideoita:

 • Valokuvakollaasit: Luo kollaasi seinällesi yhdistämällä erilaisia kokoja ja kehyksiä. Voit käyttää kuvia perheestäsi, ystävistäsi, matkoiltasi tai erityisistä hetkistä.
 • Mustavalkoiset kuvat: Mustavalkoiset valokuvat antavat modernin ja tyylikkään ilmeen huoneellesi. Voit tulostaa omia kuviasi mustavalkoisina tai valita klassisia mustavalkoisia taidevalokuvia.
 • Kehystetyt valokuvat: Valitse kauniita kehyksiä, jotka sopivat huoneesi tyyliin ja kehystä suosikkivalokuvasi.

Kokeile erilaisia tauluasetteluja

Taulujen sijoittelu seinälle voi vaikuttaa suuresti huoneen ilmeeseen. Kokeile rohkeasti erilaisia tauluasetteluja:

 • Symmetrinen asettelu: Aseta taulut symmetrisesti esimerkiksi sängyn yläpuolelle tai sohvan yläpuolelle.
 • Hajautettu asettelu: Luo rento ilme asettamalla taulut epäsymmetrisesti seinälle. Voit käyttää eri kokoisia ja muotoisia kehyksiä.
 • Teemallinen asettelu: Järjestä taulut yhden teeman ympärille, kuten luonto, kaupunki, tai abstrakti taide.
 • Yksi suuri taulu: Suuri taulu voi toimia huomion keskipisteenä huoneessa. Valitse taulu, joka herättää tunteita ja vaikuttaa voimakkaasti.

Taulut voivat olla merkittäviä sisustuselementtejä, jotka heijastavat omaa persoonallisuuttasi ja tyyliäsi. Älä pelkää kokeilla erilaisia vaihtoehtoja ja löydä juuri ne taulut, jotka tekevät kodistasi ainutlaatuisen ja kauniin.