Hyggeilyä kotona – ideoita puuhiin kodin lämmössä

Syksyiset päivät voivat olla synkkiä ja koleita, mutta onneksi kodin lämpö ja mukavuus tarjoavat loistavan tilaisuuden hyggeilyyn. Hygge on tanskalainen käsite, joka tarkoittaa kodin ja ympäröivän ympäristön viihtyisyyden korostamista, ja se on täydellinen tapa luoda lämmin tunnelma syksyisin. Tässä artikkelissa esittelemme ideoita, joilla voit täyttää kotisi rauhallisilla ja miellyttävillä puuhilla.

Lue hyvää kirjaa

Nyt on aika tarttua siihen kirjaan, joka sinun on pitänyt lukea jo pitkän aikaa! Kääriydy vilttiin sohvannurkkaan, keitä kuppi teetä ja sukella sivujen kautta kaukaisiin maihin, entisaikojen loistoon tai mielikuvituksellisiin fantasiamaailmoihin. Yhtäkkiä et edes muista syksyn pimeyttä!

Kokeile käsitöitä

Oletko aina halunnut oppia neulomaan vai oletko kenties jo mestarivirkkaaja? Käsitöiden parissa aika kuluu kuin siivillä ja samalla saat kokeilla luovuuttasi. Mitä jos neuloisit ystävälle tai puolisolle joululahjaksi villasukat tai lämpimän kaulaliinan?

Tutustu leivonnan saloihin

Yllätä perheesi tai ystäväsi itse leivotuilla herkuilla. Mikään ei lämmitä kylmän syyspäivän päätteeksi yhtä hyvin, kuin kotona leivottu sämpylä tai korvapuusti. Hyödynnä satokauden hedelmiä ja vihanneksia ja kokeile erilaisia syksyisiä reseptejä, kuten omenapiirakkaa tai kurpitsamuffinsseja.

Aloita siivous- tai sisustusprojekti

Kun ulkona on kylmää ja märkää, on oivallinen hetki keskittyä tekemään sisätiloista entistä viihtyisämpiä. Siivoa keittiön kaapit tai tartu viimeinkin siihen laatikkoon, jonka sisältö sinun on jo hetken aikaa pitänyt käydä läpi. Syksy voi innostaa myös kokeilemaan uusia sisustusideoita – katso ideoita syksyiseen sisustukseen esimerkiksi täältä.

Järjestä leffailta

Järjestä kotonasi yksin tai yhdessä perheesi tai ystäviesi kanssa leffailta, jossa katsot suosikkielokuviasi. Valmista popcornia ja muita leffaherkkuja, käperry sohvalle ja nauti elokuvasta. Voit valita syksyisiä hyvänmielenelokuvia tai Halloween-teemaisesti karmaisevia kauhuelokuvia, joita on hyvä katsella turvallisesti omalta kotisohvalta.

Harrasta liikuntaa kotona

Jos ulkoilma ei huvita liikkumaan, eikä salillekaan tee mieli lähteä, voit levittää jumppamaton olohuoneen lattialle ja jumpata kotona. Youtube on pullollaan erilaisia ja eri tasoisille liikkujille soveltuvia liikuntavideoita HIIT-treeneistä tanssiin, joogaan ja pilatekseen. Löydät varmasti sinulle sopivan lajin.

Pelaa lauta- tai korttipelejä

Valitse lempilauta- tai korttipelisi ja kerää perheesi tai ystäväsi saman pöydän ympärille pelaamaan. Pelihetkestä tulee vieläkin kodikkaampi, jos tarjoilet peliseurueelle itse leipomiasi syksyisiä herkkuja. Jos et omista lautapelejä, kirjastoista löytyy valikoima kotiin lainattavia pelejä.