Fashion
Muodin trendit muuttuvat nopeasti. Ne kuvastavat ihmisen, kodin, luonnon, maailman menoa - värejä, kuoseja, tekniikkaa, ihmisiä, ilmeitä.... you call it fashion, we call it life.

Suomen Tekstiili & Muoti

http://www.naistenverkkokauppa.fi/

Suomen Tekstiili & Muoti Suomen Tekstiili & Muoti ry toimii aktiivisesti tekstiili- ja vaatetusalan yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

 • Pasilan Mall of Triplassa kotimaisia merkkiliikkeitä

  Finlayson sisustaa kotisi Vuonna 1820 perustettu Finlayson on yksi maamme vanhimpia yrityksiä. Tänä päivänä se elää uutta elämää ja on vakuuttunut, että paras tapa kunnioittaa sen historiaa on rohkeus, ennakkoluulottomuus ja jatkuva halu kehittää uusia mielenkiintoisia tuotteita. Finlayson-myymälöistä löydät monipuolisen valikoiman kodintekstiilejä. Finlayson 3. krs. Luhta – vaatteet Suomen kaikkiin sääoloihin Luhta Brand Store tarjoaa The post Pasilan Mall of Triplassa kotimaisia merkkiliikkeitä appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • I Love Me -messut vastuullisen kuluttamisen äärellä

  Ympäristöahdistus vai syksyn hittikuosit – miten kuluttaja selviää muotitrendien keskellä? Tähän vastauksen voi saada messujen yleisökeskusteluista sekä näytteilleasettajien pisteillä. Kokosimme laajasta näytteilleasettajien joukosta vinkit kotimaisista brändeistä. 1) hálo lapin mystiikkaa vaatteiden muodossa hálo on suomalainen korkealaatuinen naisten vaatemerkki, jonka ajattoman kauniiden vaatteiden inspiraatio kumpuu Suomesta ja sen luonnosta. hálo edustaa ainutlaatuista suomalaista designia, ja brändin The post I Love Me -messut vastuullisen kuluttamisen äärellä appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Spinnovalle 11 miljoonaa puukuidun kaupallistamiseen

  Pääsijoittaja on startupin teollinen kumppani, brasilialainen sellujätti Suzano Papel el Cellulosa. Sijoittajana on myös suomalainen pääomasijoittaja Maki.vc ja muita sijoitusyhtiöitä. Selluloosasta tekstiilikuitua kehittävä yritys on askeleen lähempänä teollisen mittakaavan tuotantoa. Kestävistä kuiduista halutaan jatkossa houkutteleva vaihtoehto tuotemerkeille ja tällä tavoin kaikkien kuluttajien saataville. Täydessä tuotantovauhdissa oleva pilottilaitos Jyväskylässä aloitti toimintansa alkuvuonna. Se tuottaa kuitua ensimmäisten The post Spinnovalle 11 miljoonaa puukuidun kaupallistamiseen appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Tiekartta: Tavoitteena hiilineutraali tekstiiliteollisuus

  Fakta: Globaalin tekstiiliteollisuuden osuus hiilidioksidipäästöistä on arviolta 2 prosenttia. Tiekartassa hahmotellaan erilaisia reittejä hiilineutraalisuuden saavuttamiseen. Tekstiiliala haluaa kantaa vastuunsa ilmastopäästöjen vähentämisestä. Suomen Tekstiili & Muoti alkaa valmistella tiekarttaa, jossa hahmotellaan polkuja kohti hiilineutraalia tekstiilialaa. Tiekartta on osa Antti Rinteen hallituksen ja toimialaliittojen yhteistyötä, joka tähtää hiilineutraaliin Suomeen. ”On tärkeää, että jokainen teollisuudenala kantaa ilmastotyössä oman The post Tiekartta: Tavoitteena hiilineutraali tekstiiliteollisuus appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • TEM selvittää yritysvastuulakia – Tekstiili- ja muotiala haluaa edistää yritysvastuuta

  TEM kertoi 3.10.2019 käynnistävänsä oikeudellisen selvityksen yritysvastuulaista. Työministeri Timo Harakka kertoo pitävänsä tärkeänä, että selvitystä ja yritysvastuuta valmistellaan yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa. Tekstiili- ja muotiala laajasti Suomessa* 3600 yritystä, liikevaihto 4,2 mrd. €, työllistää 22 000 henkilöä Paljon pieniä yrityksiä: n. 40 %:lla yrityksistä liikevaihto alle 200 000 euroa ja vain n. 10 %:lla yli The post TEM selvittää yritysvastuulakia – Tekstiili- ja muotiala haluaa edistää yritysvastuuta appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Fablehti.fi: Miksi jokaisen yrityksen pitäisi tehdä tulevaisuustyötä & design ja tarina sukkahousujen takana

  Fab Fab on Suomen Tekstiili & Muoti ry:n julkaisema tekstiili- ja muotialaan keskittyvä lehti. Fablehti.fi on kuukausittain päivittyvä ratkaisukeskeinen verkkomedia. Painettu Fab-lehti ilmestyy 1-2 kertaa vuodessa. Seuraava numero ilmestyy 5.11.2019. Design & intuitio: Tarina sukkahousujen takana Suunnitteluyhteistyö: Vappu Pimiä suunnitteli keittiötekstiilejä, Alexa Dagmar kašmirmalliston 3 syytä, miksi jokaisen yrityksen tulisi tehdä tulevaisuustyötä Uhana loi ympärilleen uskollisen yhteisön The post Fablehti.fi: Miksi jokaisen yrityksen pitäisi tehdä tulevaisuustyötä & design ja tarina sukkahousujen takana appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Tekstiilialan liikevaihto kasvaa, mutta vaateala kääntyi jälleen laskuun

  Tekstiili- ja vaatealojen kehitys on mennyt viime vuosina eri suuntiin. Vaatealalla nähtiin vuonna 2017 käänne kasvuun, mutta nyt näyttää siltä, että kasvuvuosi jäi poikkeukseksi. Tekstiilialan liikevaihdon hienoinen kasvu jatkuu Tekstiilialan yritykset valmistavat ja valmistuttavat muun muassa sisustustekstiilejä, mattoja, neuloksia, lankoja, kuitukankaita ja teollisia tekstiilejä. Vaatealan yritykset valmistavat ja valmistuttavat muun muassa naisten, miesten ja lasten The post Tekstiilialan liikevaihto kasvaa, mutta vaateala kääntyi jälleen laskuun appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Pure Wasten uuden malliston raaka-aineena on kuluttajapoistotekstiili

  Post Waste on Suomen ensimmäinen vaatemallisto, jonka valmistuksessa on hyödynnetty loppuun käytettyjä ja pois heitettyjä tekstiilejä. Post Waste -malliston kankaasta 20 prosenttia on kuluttajapoistotekstiilejä, 40 prosenttia tekstiiliteollisuuden ylijäämänä syntynyttä leikkuujätettä ja 40 prosenttia PET-pulloista kierrätettyä polyesteria. Ensimmäisen tuotantoerän kuluttajapoistotekstiilit ovat peräisin Euroopasta, ja erä on valmistettu Intiassa. Pure Wasten tavoite on tuoda vastaava keräys- ja The post Pure Wasten uuden malliston raaka-aineena on kuluttajapoistotekstiili appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Talouskatsaus: Suomalaisilla tekstiili- ja muotialan yrityksillä menee sekä hyvin että huonosti

  Tekstiili- ja muotialan ajankohtainen talouskatsaus kertoo, että suomalaisilla tekstiili- ja muotialan yrityksillä menee sekä hyvin että huonosti: Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenyrityksissä on yhtä suuri osuus kannattavuudeltaan hyviä yrityksiä ja tappiollisia yrityksiä. Vuonna 2018 liiton jäsenyrityksistä lähes kolmannes teki hyvää tulosta, eli liiketoiminnan tulos oli vähintään 10 % liikevaihdosta. Yhtä suurella osuudella jäsentyrityksistä tulos The post Talouskatsaus: Suomalaisilla tekstiili- ja muotialan yrityksillä menee sekä hyvin että huonosti appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Poistotekstiilien jalostuslaitoksen pilotti avautuu 2020

  Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) valmistelee parhaillaan tekstiilien kiertotaloutta vauhdittavaa jalostuslaitosta, jossa kotitalouksilta kerätty poistotekstiili jalostetaan mekaanisesti kuidut avaamalla kierrätyskuiduksi. Pilottivaiheessa olevan laitoksen käsittelylinjaston kilpailutus on käynnissä ja hankintapäätös tehdään lähiviikkoina. Pilottivaiheessa on tarkoitus varmistaa jalostuslaitoksen tuottaman kuidun hyödyntäminen suuremmassa teollisessa mittakaavassa. Tulevaisuuden tavoitteena on saada pystyyn täyden mittaluokan jalostuslaitos, joka pystyy käsittelemään koko Suomen poistotekstiilit ja The post Poistotekstiilien jalostuslaitoksen pilotti avautuu 2020 appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

%d bloggaajaa tykkää tästä: