Fashion
Muodin trendit muuttuvat nopeasti. Ne kuvastavat ihmisen, kodin, luonnon, maailman menoa - värejä, kuoseja, tekniikkaa, ihmisiä, ilmeitä.... you call it fashion, we call it life.

Suomen Tekstiili & Muoti


Suomen Tekstiili & Muoti Suomen Tekstiili & Muoti ry toimii aktiivisesti tekstiili- ja vaatetusalan yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

 • Tekstiilialan visio 2035 – vastaa VTT:n tulevaisuusvisiohankkeen kyselyyn

  Uusien tekstiilikuitujen kehityksessä ollaan Suomessa siirtymässä tutkimuksen ja kokeilujen vaiheesta teollisen mittakaavan tuotantoon. Alalla on käynnissä merkittäviä investointeja vaativa murros. VTT laatii parhaillaan Suomen Tekstiili & Muoti ry:n aloitteesta suomalaisen tekstiilialan kestävien toimintamallien tulevaisuusvisiota. Kesäkuussa valmistuva selvitystyö jatkuu nyt sähköisellä kyselyllä, jossa kootaan alan yritysten, tutkijoiden ja muiden sidosryhmien näkemyksiä yhteen ja täydennetään jo syntynyttä The post Tekstiilialan visio 2035 – vastaa VTT:n tulevaisuusvisiohankkeen kyselyyn appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Suomen Tekstiili & Muoti, Ammattiliitto Pro ja Teollisuusliitto ministeri Lintilälle: Tekstiili- ja muotiala nousemassa Suomelle merkittäväksi teollisuudenalaksi

  Suomi tarvitsee uutta kasvua, työpaikkoja ja hyvinvointia. Tekstiili- ja muotiala on kasvun ja uusien innovaatioiden ala. Suomen Tekstiili & Muoti, Ammattiliitto Pro ja Teollisuusliitto saivat elinkeinoministeri Mika Lintilältä (kesk) tukea tavoitteelleen kasvattaa ja rakentaa vahvaa tekstiilialaa, joka hyödyttää Suomea ja vahvistaa elinkeinorakennetta. Lintilä näkee tekstiilitoimialassa vahvaa kasvu- ja investointipotentiaalia. Ala pystyy vastaamaan ajankohtaisiin haasteisiin. ”Alalla The post Suomen Tekstiili & Muoti, Ammattiliitto Pro ja Teollisuusliitto ministeri Lintilälle: Tekstiili- ja muotiala nousemassa Suomelle merkittäväksi teollisuudenalaksi appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Suomi näyttää suuntaa tekstiilien kiertotaloudessa – investointeja tarvitaan koko ketjuun keräilystä käsittelyyn ja lopputuotteisiin

  Tekstiilien kiertotaloutta edistävät investoinnit ja hankkeet ovat edenneet vauhdilla. Esimerkiksi Rester ja Lounais-Suomen jätehuolto avaavat kesällä Paimioon poistotekstiilin käsittelylaitoksen. Infinited Fiber Company puolestaan julkisti äskettäin investoinnin tuotantolaitokseen, joka tuottaa poistotekstiilistä Infinna-uusiokuitua. Vielä ei kuitenkaan olla niin pitkällä, että loppuun käytetyt housut kiertäisivät Suomessa uudeksi tuotteeksi. Kiertotalouden arvoketju on monipolvinen kokonaisuus, josta puuttuu vielä palasia. Tekstiilikierron The post Suomi näyttää suuntaa tekstiilien kiertotaloudessa – investointeja tarvitaan koko ketjuun keräilystä käsittelyyn ja lopputuotteisiin appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Lausunto jätelain muuttamisesta: Suomen roolin vahvistaminen kiertotalouden edelläkävijänä tärkeää

  Suomen Tekstiili & Muoti ry kiittää eduskunnan ympäristövaliokuntaa mahdollisuudesta lausua näkemyksensä hallituksen esityksestä eduskunnalle laeiksi jätelain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta (HE 40/2021 vp). Pidämme lakiuudistuksen tavoitteita jätteen kierrätyksestä ja sen myötä Suomen roolin vahvistamista kiertotalouden edelläkävijänä tärkeänä ja merkityksellisenä. Tässä mielessä lain tarkoitusta sääntelevä 1 § on olennainen. Hallituksen esitys jätelain ja eräiden The post Lausunto jätelain muuttamisesta: Suomen roolin vahvistaminen kiertotalouden edelläkävijänä tärkeää appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Verkkokauppias, oletko valmis muutoksiin heinäkuun alussa?

  Verkkokaupan arvonlisäverotus muuttuu 1.7.2021. Jokaisen muihin EU-maihin myyvän verkkokaupan on nyt syytä olla hereillä. Muutokset tavarakaupassa koskevat melkein kaikkia Heinäkuusta lähtien toisessa EU-maassa asuville kuluttajille myytävien tavaroiden hintoihin pitää sisällyttää paikallinen arvonlisävero. Poikkeuksen muodostavat vain alle 10 000 euroa vuodessa EU-myynneistä saavat verkkokauppiaat. ”Heinäkuun alusta muutos koskee jokaista verkkokauppiasta. Tähän saakka pientä liikevaihtoa tekevät yritykset ovat The post Verkkokauppias, oletko valmis muutoksiin heinäkuun alussa? appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Vieraskynä: Vastuulliset yritykset tarjoavat asiakkailleen ratkaisuja kestävään elämään

  Tutkimusten mukaan suomalainen kuluttaja haluaa elää kestävästi, mutta on epävarma siitä, mikä on vastuullista. Kestävää kuluttamista kartoittaneessa Infinen ja Babler Median kyselyssä (11/2020) vastaajat nimesivät eniten päänvaivaa tuottaviksi liikkumiseen, asumiseen sekä vaatteiden ja muiden tekstiilien hankkimiseen liittyvät päätökset. Kuluttajaa hämmentää paitsi käsitteen moniulotteisuus myös tarjolla olevan tiedon soveltaminen omiin ostopäätöksiin. Esimerkiksi vaatteiden ja tekstiilien tuotantoon The post Vieraskynä: Vastuulliset yritykset tarjoavat asiakkailleen ratkaisuja kestävään elämään appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Ajankohtaista rahoituksesta ja tukimuodoista: Kustannustuki III, verojen maksujärjestely, kiertotalouden ekosysteemirahoitus ja kasvun kiihdyttämisrahoitus

  Kustannustuki III haettavissa kaikilla toimialoilla Kustannustuen kolmas hakukierros järjestetään 27.4.—23.6.2021. Haettavissa olevan tuen tukikausi on 1.11.2020–28.2.2021. Tuen vertailukausi riippuu yrityksen ALV-ilmoituskaudesta sekä perustamisajankohdasta. Kustannustuen kolmannella kierroksella tukeen on tehty muutoksia, joilla tukea voidaan myöntää entistä joustavammin erityisesti yksinyrittäjille ja pienyrityksille. Kustannustukea voi hakea, mikäli yrityksen oma liikevaihto on alentunut yli 30 prosenttia vertailuajankohtaan nähden ja The post Ajankohtaista rahoituksesta ja tukimuodoista: Kustannustuki III, verojen maksujärjestely, kiertotalouden ekosysteemirahoitus ja kasvun kiihdyttämisrahoitus appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Kaupan alan tulevaisuusselonteko: Huomioita erikoiskaupan tulevaisuudesta, erityisesti tekstiili- ja muotialalla

  Kaupan alan tulevaisuusselonteossa on tärkeää huomioida myös erikoiskaupan näkökulma. Suomessa tekstiilien ja muodin vähittäiskaupan 1 420 yritystä työllistävät 9 600 henkilöä ja yritysten yhteenlaskettu liikevaihto oli 1,620 miljardia euroa. (Lähde: Suomen Tekstiili & Muoti 2020 / Tilastokeskus) Huomiot on kirjattu erityisesti tekstiili- ja muotialan näkökulmasta. Kauppaan vaikuttavat muutosajurit ovat niin perustavanlaatuisia, että samantapaisia kehityskulkuja on The post Kaupan alan tulevaisuusselonteko: Huomioita erikoiskaupan tulevaisuudesta, erityisesti tekstiili- ja muotialalla appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Kehitä bisnestaitojasi – tekstiili- ja muotialan yrityksille räätälöity liiketoimintaosaamisen ammattitutkinto käynnistyy syksyllä 2021

  Rastor-instituutin, Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n sekä Faros & Com Oy:n yhteistyössä toteuttama tutkintokoulutus on räätälöity tekstiili- ja muotialan yritysten tarpeita silmällä pitäen. Tutkinto-ohjelman tavoitteena on mm. kehittää opiskelijan ymmärrystä toimintaympäristön muutoksista ja asiakassegmenteistä, kirkastaa näkemystä omasta brändistä, lisätä ymmärrystä tuloksellisesta toiminnasta sekä tarjota tietoa myyntikanavista, myynnin alustoista ja työkaluista. ”Suomessa on korkeatasoista tekstiili- ja The post Kehitä bisnestaitojasi – tekstiili- ja muotialan yrityksille räätälöity liiketoimintaosaamisen ammattitutkinto käynnistyy syksyllä 2021 appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Näin tekstiiliala Suomessa kasvaa ja vauhdittaa vihreää siirtymää

  Yritykset kamppailevat edelleen selvitäkseen haastavasta koronatilanteesta. Akuutin tilanteen hoidon lisäksi nyt on aika suunnata katse myös tulevaan ja siihen, miten tekstiili- ja muotiala pystyy tuottamaan uutta kasvua ja hyvinvointia Suomeen. Koronakriisistä eteenpäin pääsemiseksi ja tulevia kriisejä ajatellen yritykset tarvitsevat paranneltua kustannustukea, joka puree vaikeasti sopeutettaviin kustannuksiin. Jotta nykytilanteesta pystytään luomaan silta tulevaan kasvuun, tarvitaan sekä The post Näin tekstiiliala Suomessa kasvaa ja vauhdittaa vihreää siirtymää appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

%d bloggaajaa tykkää tästä: