Fashion
Muodin trendit muuttuvat nopeasti. Ne kuvastavat ihmisen, kodin, luonnon, maailman menoa - värejä, kuoseja, tekniikkaa, ihmisiä, ilmeitä.... you call it fashion, we call it life.

Suomen Tekstiili & Muoti


Suomen Tekstiili & Muoti Suomen Tekstiili & Muoti ry toimii aktiivisesti tekstiili- ja vaatetusalan yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

 • EU-rahoitustukea ja maksutonta rahoitusneuvontaa suomalaisen tekstiili- ja muotialan innovaatioihin

  ”EU-rahoitusta on tarjolla, mutta etenkin pienille ja keskisuurille yrityksille oikean ohjelman löytäminen on usein aikaa vievää ja haasteellista. Myönteistä on, että apua on tarjolla esimerkiksi tänä vuonna Business Finlandin avaaman rahoituspalveluneuvonnan kautta”, sanoo kansainvälisen liiketoiminnan ja rahoituksen asiantuntija Anne Ruokamo Suomen Tekstiili & Muoti ry:stä. EU tarjoaa useita eri rahoitustukiohjelmia, joiden avulla myös tekstiili- ja The post EU-rahoitustukea ja maksutonta rahoitusneuvontaa suomalaisen tekstiili- ja muotialan innovaatioihin appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Muotikauppa on globaalia – kansainvälistyminen tarjoaa suomalaisyrityksille kasvua

  Jutun pääkuva: Andiata Kansainvälistyminen on tärkeä kasvupolku suomalaisille muotiyrityksille. Jatkuvaa kasvua hakevan yrityksen on kotimaan markkinan koosta johtuen suuntauduttava Suomen ulkopuolelle. Kansainvälistyminen vaatii kuitenkin suunnitelmallista ja pitkäjänteistä työtä sekä merkittäviä panostuksia uusien markkinoiden avaamiseen. Verkkokauppa ja digitaalinen markkinointi helpottavat kansainvälistymistä, mutta tietyt lainalaisuudet pätevät edelleen. Markkinoille pääsyn edellytyksenä on hyvä kohdemarkkinan tuntemus ja hyvä suhdeverkosto The post Muotikauppa on globaalia – kansainvälistyminen tarjoaa suomalaisyrityksille kasvua appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Vieraskynä: Tekstiiliteollisuuden digitaalinen disruptio on täällä!

  Digitaalinen murros tekstiilialalla on odotuttanut itseään Tekstiiliteollisuus on vanhin globaalisti verkostoitunut toimiala, jota viimeistään 1970-luvulta on ajanut sijaintipaikkojen väliseen kilpailuun liittyvä jatkuva kustannusoptimointi. Digitalisaation ensimmäiset viisikymmentä vuotta (laskettuna Intelin ensimmäisestä mikroprosessorista vuonna 1971) ovat lopulta vaikuttaneet melko vähän alan perusrakenteisiin tai -toimintaperiaatteisiin. Merkittävänä syynä tähän on se, että globaalisti hajautettu verkosto yhdistettynä miljooniin alle viidellä The post Vieraskynä: Tekstiiliteollisuuden digitaalinen disruptio on täällä! appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Osoita yrityksesi ilmastojohtajuus ja liity mukaan Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen

  Suomen Tekstiili & Muoti ry:ssä on tunnistettu yritysten tarve saada käyttöön hiilijalanjäljen laskentaan soveltuvia työkaluja. Liitto vastaa nyt tarpeisiin lanseeraamalla uuden Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumuksen. ”Hiilijalanjälkilaskenta vaatii erityistä osaamista, ja oikeiden päästökertoimien löytäminen on usein haastavaa ja aikaa vievää työtä. Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen mukaan liittyvät yritykset saavat käyttöönsä tekstiilialalle räätälöidyn päästölaskurin, jonka avulla yrityksen The post Osoita yrityksesi ilmastojohtajuus ja liity mukaan Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Valtavan vaatealan suurimmat kasvun paikat digitalisaatiossa ja vastuullisuudessa

  Tekstiili- ja muotiala on monimuotoinen ja sisältää hyvin erilaisia tuotteita: vaatteita ja sisustusta kuluttajille, työ- ja suojavaatteita yrityksille ja julkiselle sektorille, kuituja ja materiaaleja valmistajille ja erilaisia teollisia ja teknisiä tekstiilejä B2B-markkinalle. Tekstiili- ja muotialan globaali kokonaisuus on tilastollisesti haastava, mutta vaatteet ja erityisesti niiden kuluttajamarkkina on alan tarkimmin tutkittuja osioita. Vaatteisiin käytetty rahamäärä laski The post Valtavan vaatealan suurimmat kasvun paikat digitalisaatiossa ja vastuullisuudessa appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Kestävä vaatetusala -täydennyskoulutussarja tarjoaa ajankohtaista apua osaamisen kehittämiseen – ilmoittaudu mukaan!

  Koulutusteema 1: Ennakointi ja tulevaisuustiedon hyödyntäminen vaatetusalalla, 2.12.2021 klo 9–15 (verkossa) Koulutuksessa käydään läpi, mistä trendit muodostuvat, mitä on ennakointi ja mitä hyötyä ennakoinnista on yrityksille ja yksilöille. Päivässä käsitellään megatrendejä, kiinnostavia ilmiöitä ja innovaatioita sekä pohditaan, miten ne voivat vaikuttaa myös arvoihin ja kulutuskäyttäytymiseen. Opettajana toimii muutosasiantuntija, trendianalyytikko ja toimittaja Susanna Björklund. Lisätietoja ja The post Kestävä vaatetusala -täydennyskoulutussarja tarjoaa ajankohtaista apua osaamisen kehittämiseen – ilmoittaudu mukaan! appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Webinaari: Keskeiset IPR-oikeudet – Miten suojaat tuotteesi ja hyödynnät luovan työn tulokset bisneksessä?

  Suomen Tekstiili & Muoti ry:n palveluyhtiö järjestää marraskuussa käytännönläheisen webinaarin aineettomien oikeuksien eli IPR – oikeuksien (Intellectual Property Rights) hyödyntämismahdollisuuksista luovalla tekstiili- ja muotialalla. Koulutus on tiivis tietopaketti, jossa käsitellään keskeisiä IPR-oikeuksia (tekijänoikeudet, tavaramerkit, mallioikeudet, hyödyllisyysmallit ja patentit) ja sitä, miten niitä voi hyödyntää tekstiili- ja muotialan liiketoiminnassa. Yritys voi suojata brändinsä ja tuotteensa kattavasti The post Webinaari: Keskeiset IPR-oikeudet – Miten suojaat tuotteesi ja hyödynnät luovan työn tulokset bisneksessä? appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Yritysten yhteisillä rekrykoulutuksilla taklataan osaajapulaa – ompelijoita etsitään eri puolilla maata

  Etelä-Pohjanmaalla seitsemän yritystä palkkasi kesäkuussa uudet ompelijat henkilöstöönsä neljän kuukauden rekrykoulutuksen päätteeksi. Yritysten yhteishankintana toteutetussa rekrykoulutuksessa haettiin ompelijoita sisustustekstiilejä ja huonekaluja valmistaviin yrityksiin. Yksi rekrykoulutuksessa mukana olleista yrityksistä oli sisustustekstiilejä ja pehmusteita valmistava Lennol. Yritys löysi rekrykoulutuksen kautta itselleen kolme uutta ompelijaa eläkkeelle jäävien konkareiden tilalle. Lennolin toimitusjohtaja Pirjo Pystykoski-Sopanen iloitsee rekrykoulutuksen tuomista mahdollisuuksista yritysten The post Yritysten yhteisillä rekrykoulutuksilla taklataan osaajapulaa – ompelijoita etsitään eri puolilla maata appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Tekstiili- ja muotialan näkymät optimistisia – raaka-aine- ja logistiikkakustannusten nousu kuitenkin uhkaa koronan jälkeistä kasvua

  Tekstiili- ja vaatealla on varovaisen myönteinen tunnelma syksyä kohti mentäessä. Alan yrityksistä yli 40 prosentilla liikevaihto on suurempi kuin ennen koronakriisiä. Yritysten tilanne kuitenkin vaihtelee: kolmanneksella liikevaihto on edelleen alle koronaa edeltävän tason. ”Vaihtelevasta tilanteesta huolimatta yritysten odotukset syksyksi ja ensi vuodelle ovat optimistiset. Lähes puolet odottaa yritystoiminnan kasvavan ensi vuonna. Samaan aikaan harva yritys The post Tekstiili- ja muotialan näkymät optimistisia – raaka-aine- ja logistiikkakustannusten nousu kuitenkin uhkaa koronan jälkeistä kasvua appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Nappaa vinkit Helsinki Design Weekille – mukana iso joukko mahtavia jäsenyrityksiämme!

  Design Market on järjestetty osana Helsinki Design Weekin tapahtumakokonaisuutta jo seitsemäntoista vuoden ajan. Design Marketin sijainti on vaihdellut VR:n vanhoilta makasiineilta Kaapelitehtaalle, mutta tänä vuonna Design Market järjestetään poikkeusolosuhteissa myyjien omissa myymälöissä ja verkkokaupoissa 10.–12.9.2021. Design Marketin myyjävalinnoissa on suosittu korkealaatuisten ja kestävästi tuotettujen tuotteiden valmistajia ja suunnittelijoita. Voit tehdä löytöjä muun muassa kotimaisista vaatteista, The post Nappaa vinkit Helsinki Design Weekille – mukana iso joukko mahtavia jäsenyrityksiämme! appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

%d bloggaajaa tykkää tästä: