Fashion
Muodin trendit muuttuvat nopeasti. Ne kuvastavat ihmisen, kodin, luonnon, maailman menoa - värejä, kuoseja, tekniikkaa, ihmisiä, ilmeitä.... you call it fashion, we call it life.

Suomen Tekstiili & Muoti


Suomen Tekstiili & Muoti Suomen Tekstiili & Muoti ry toimii aktiivisesti tekstiili- ja vaatetusalan yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

 • Yritykset petrasivat tuloksiaan Rank a Brand -selvityksessä – mitä tulokset kertovat vastuullisuudesta?

  Eetti ry arvioi toista kertaa suomalaisten vaateyritysten vastuullisuustyötä ja sen viestintää. Selvityksessä on käytetty kansainvälistä Rank a Brand -kriteeristöä, joka tarkastelee yritysten vastuullisuutta 34 kysymyksen kautta. Brändit saavat pisteitä sen mukaan, miten asiat on kerrottu niiden verkkosivuilla. Tuloksissa yritykset on jaoteltu viiteen kategoriaan niiden saamien pisteiden perusteella. Kahteen parhaaseen eli A- tai B-kategoriaan pääsi tänä The post Yritykset petrasivat tuloksiaan Rank a Brand -selvityksessä – mitä tulokset kertovat vastuullisuudesta? appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Tarjoamme jäsenille vastuullisuuspalveluita – ota konkreettiset työkalut käyttöön!

  Vastuullisuudesta on tullut erottamaton osa tämän päivän menestyvää liiketoimintaa ja riskienhallintaa. Mitä kansainvälisempi yrityksen toimintaympäristö on, sitä moniulotteisempia vastuullisuuskysymyksiä se arjessaan kohtaa. Suomen Tekstiili & Muoti tukee yrityksiä vastuullisuustyön kehittämisessä. Liitto on työstänyt yritysten käyttöön useita konkreettisia työkaluja esimerkiksi vastuullisuusviestinnän ja hankintakäytäntöjen kehittämiseksi. Extranetistä jäsenet voivat ladata käyttöönsä esimerkiksi mallin toimittajasopimuksiin liitettävistä eettisistä periaatteista tai The post Tarjoamme jäsenille vastuullisuuspalveluita – ota konkreettiset työkalut käyttöön! appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Vuoden nuori suunnittelija Ervin Latimer on vähemmistöjen ja muotialan äänitorvi

  Kilpailun tämänkertainen teema, monikäyttöinen hybridivaate, taistelee kertakäyttökulttuuria vastaan. Opiskelijoilta toivottiin vaatetta, joka muuttuu tilanteen ja tarpeen mukaan. Ervin Latimerin suunnittelemat asukokonaisuudet takista, housuista ja paidasta muuntuvat haalareiksi ja jopa mekoiksi. Erilaisilla yhdistelmillä vaatteista voi rakentaa kymmeniä asukokonaisuuksia. Inspiraatiota Latimer on hakenut muun muassa 1940-50-lukujen pukeutumisesta. Kilpailun raadin mukaan Latimerin voittoisa työ on rohkea ja siinä The post Vuoden nuori suunnittelija Ervin Latimer on vähemmistöjen ja muotialan äänitorvi appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Tuotemerkinnät kansainvälisessä verkkokaupassa – uusi tietopaketti jäsenyrityksille

  Tietopaketissa kerrotaan muun muassa, milloin kuluttajaverkkokaupassa tuotemerkinnät täytyy antaa asiakkaan kielellä. Pakettiin on koottu runsaasti linkkejä sekä keskeisten vientimaiden merkintäsäännöksiin että hyviin alan tietolähteisiin.   Puuttuuko jotain? Vinkkaa täydennysehdotukset meille!  Jos huomaat listassa puutteita tai tiedät hyviä tietolähteitä, jotka kannattaisi sisällyttää koosteeseen, laitathan tietoa liiton asiantuntijoille. Täydennämme koostetta tarpeen mukaan.   Huomaathan, että kooste on Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenetu, joten emme jaa sitä muille kuin The post Tuotemerkinnät kansainvälisessä verkkokaupassa – uusi tietopaketti jäsenyrityksille appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Uutta osaamista liittoon: Anna-Kaisa Hakkarainen ja Emilia Gråsten aloittivat elokuussa tehtävissään

  Anna-Kaisa Hakkarainen vastaa tehtävässään liiton päivittäisviestinnästä. Hän on aiemmin toiminut järjestöviestinnän asiantuntijatehtävissä ja viestintäalan yrittäjänä. Muutama vuosi sitten Anna-Kaisa oli toteuttamassa Suomen Tekstiili & Muoti ry:n Rahoitusopasta ja on sittemmin seurannut liiton toimintaa aktiivisesti. “Viestintätyössä parasta on se, että pääsen työskentelemään kaikkien liiton asiantuntijoiden kanssa. Heillä on valtavasti osaamista, onpa kyse työmarkkina-asioista, vastuullisuudesta tai vaikkapa The post Uutta osaamista liittoon: Anna-Kaisa Hakkarainen ja Emilia Gråsten aloittivat elokuussa tehtävissään appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Tukes etsii yrityksiä testaamaan Tunnen tuotteeni -järjestelmää

  Tunnen tuotteeni -järjestelmä kiteyttää eri lainsäädäntöjen vaatimuksia yrityksille ja antaa työkaluja turvallisuusnäkökulmien laadunhallintaan. Se sisältää turvallisuus- ja laadunhallintajärjestelmien osaamisen arviointia sekä tuotekohtaisten vaatimusten tuntemista. Järjestelmä kannustaa yrityksiä vastuulliseen toimintaan sekä oman toimintansa jatkuvaan parantamiseen. Järjestelmän käyttäminen on yrityksille vapaaehtoista ja ilmaista. Järjestelmän avulla yritys voi osoittaa tuntevansa tuotteitaan koskevat vaatimukset ja hallitsevansa vastuullisen yritystoiminnan periaatteet. The post Tukes etsii yrityksiä testaamaan Tunnen tuotteeni -järjestelmää appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • EU:n ja Vietnamin vapaakauppasopimus poistaa tullit ja helpottaa kaupankäyntiä

  Kysyttävää esim. tullinimikkeistä tai alkuperäsäännöistä? Tullin yritysneuvonta auttaa:  yritysneuvonta.lupa-asiakkaat@tulli.fi Uusi sopimus on EU:n vapaakauppasopimuksista kunnianhimoisin ja kattavin – EU:n virallisessa lehdessä julkaistu sopimus on yli 1 400 sivun pituinen. Sen sisältöön kuuluu myös ympäristölainsäädäntöön ja työntekijöiden oikeuksiin liittyviä asioita. Sopimus vähentää teknisiä kaupanesteitä, kuten toisistaan poikkeavien standardien käyttöä. Se myös lisää toimintaympäristön ennakoitavuutta.  Vapaakauppasopimus poistaa The post EU:n ja Vietnamin vapaakauppasopimus poistaa tullit ja helpottaa kaupankäyntiä appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Kokemusta ja oppia uudesta – tällaista on kesätöissä tekstiili- ja muotialalla

  Tätä kysyttiin: Mitä opiskelet? Miksi hait tähän yritykseen kesätöihin? Millaisia tehtäviä sinulla on ollut kesätöissä? Mitä olet oppinut kesätöiden aikana? Mitä olet oppinut kesätöiden aikana? Millaisia urasuunnitelmia sinulla on? Juho Friari, 21 / Mölnlycke, Mikkeli ”Aloitan syksyllä kolmannen opiskeluvuoden energiatekniikan parissa Lappeenrannan-Lahden teknillisessä yliopistossa LUTissa. Olen nyt toista kesää Mölnlyckellä. Viime vuonna hain tänne kesätöihin, The post Kokemusta ja oppia uudesta – tällaista on kesätöissä tekstiili- ja muotialalla appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Kotimainen kysyntä piristi tekstiili- ja muotialan liikevaihtoa kesällä – syksyyn liittyy paljon epävarmuutta

  Tekstiili- ja muotialan yritysten liiketoiminta on piristynyt jonkin verran vaikean koronakevään jälkeen. Nyt 41 prosenttia alan yrityksistä arvioi pääsevänsä liikevaihdossa normaalin elokuun tasolle. Vielä kesäkuussa osuus oli vain 22 prosenttia. Tiedot perustuvat Suomen Tekstiili & Muoti ry:n tekemään kyselyyn. ”Tilanne näyttää ilahduttavasti elpyneen. Keväällä noin 70 prosenttia alan yrityksistä joutui lomauttamaan henkilöstöään koronakriisin seurauksena. Kesän The post Kotimainen kysyntä piristi tekstiili- ja muotialan liikevaihtoa kesällä – syksyyn liittyy paljon epävarmuutta appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Tekstiilien kiertotalous etenee: Poistotekstiilien jalostuslaitos avataan Paimioon 2021

  Rester ja Lounais-Suomen jätehuolto käsittelevät poistotekstiiliä teollisuuden raaka-aineeksi. Tuleva laitos pystyy käsittelemään 12 000 tonnia poistotekstiiliä vuodessa. Se on noin 10 prosenttia Suomen tekstiilijätemäärästä. Laitoksen lopputuotteena syntyy molemmilta linjastoilta kierrätyskuitua. Kierrätyskuidun käyttökohteita lanka ja kangas rakennus- ja laivateollisuuden eristysmateriaalit akustiikkalevyt komposiitit non-woven- ja suodatinmateriaalit muut tekniset tekstiilit, esim. geotekstiilit Uuden laitoksen peruskivi muurattiin Paimiossa 18.8.2020, The post Tekstiilien kiertotalous etenee: Poistotekstiilien jalostuslaitos avataan Paimioon 2021 appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

%d bloggaajaa tykkää tästä: