Fashion
Muodin trendit muuttuvat nopeasti. Ne kuvastavat ihmisen, kodin, luonnon, maailman menoa - värejä, kuoseja, tekniikkaa, ihmisiä, ilmeitä.... you call it fashion, we call it life.

Suomen Tekstiili & Muoti


Suomen Tekstiili & Muoti Suomen Tekstiili & Muoti ry toimii aktiivisesti tekstiili- ja vaatetusalan yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

 • Hyvää kesää! Toimistomme on lomalla heinäkuussa

  Kesään lukemista tarjoaa Fablehti.fi-verkkomedia. Rentouttavaa ja kesäistä heinäkuuta! The post Hyvää kesää! Toimistomme on lomalla heinäkuussa appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • The Planet Company tuo yritysten vastuullisuusteot näkyviin – kesäetu jäsenillemme

  The Planet Company on uusi nopeasti kasvava yhteisöpalvelu, jossa aidosti vaikuttavat ja asiantuntijoiden vahvistamat yritysteot saavat näkyvyyttä. Palvelun ideana on lisätä tietoisuutta yritysten konkreettisista vastuullisuusteoista. ”Konkreettisten tekojen läpinäkyvä kerronta ja jakaminen yhteisöalustalle on vahva viesti aidosta halusta panostaa aiheeseen ja inspiroida myös muita toimijoita – kilpailijoitakin – tekoihin mukaan. Tekstiilin ja muodin parista on lähtenyt The post The Planet Company tuo yritysten vastuullisuusteot näkyviin – kesäetu jäsenillemme appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Kurvailetko kesä-Suomessa? Pysähdy pop upiin, ostoksille outletiin tai nohevaan näyttelyyn!

  Kesä-Suomi on täynnä nähtävää ja koettavaa! Linkkivinkki! Lataa tästä kesäkohdekarttamme ja suuntaa Suomen ihanaan suveen! Suomen suvessa saat koottua ostoskoriin ihania vaatteita ja sisustustekstiilejä ja kerättyä plakkariin mukavia kohtaamisia ja upeita taide-elämyksiä. Listallamme on paljon nähtävää – löydät kesäkohteet maakunnittain etelästä pohjoiseen. Klikkaa maakunnan nimeä ja nappaa alta vinkit talteen! Oheisesta linkistä saat myös tulostettua The post Kurvailetko kesä-Suomessa? Pysähdy pop upiin, ostoksille outletiin tai nohevaan näyttelyyn! appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Tuore tutkimus: Suomessa syntyy 85,77 miljoonaa kiloa poistotekstiiliä vuodessa

  Suomalaisten tekstiilien ja vaatteiden kulutus on pysynyt samalla tasolla lähes 10 vuotta. Uusien tekstiilituotteiden kokonaiskulutus kotitalouksissa, julkisella sektorilla ja yrityksissä oli keskimäärin 11,3 kg per suomalainen vuonna 2019. Vuonna 2012 vastaava luku oli 11 kiloa. Tämä käy ilmi juuri julkaistusta Tekstiilivirrat Suomessa -hankkeesta. Kartoitus oli odotettu ja tarpeellinen, sillä Suomessa ei ole tilastotietoa tekstiilien kulutuksesta The post Tuore tutkimus: Suomessa syntyy 85,77 miljoonaa kiloa poistotekstiiliä vuodessa appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Uusia liiketoimintamahdollisuuksia bioteknologiasta? Tutustu Synbio Growth Engineen

  Synbio Growth Engine kutsuu tekstiili- ja muotialan yrityksiä keskustelemaan siitä, miten bioteknologiaa voidaan hyödyntää tekstiilien käytön ympäristövaikutusten vähentämisessä. Nykyään solut voidaan ohjelmoida ”eläviksi tehtaiksi” tarkasti kohdennettua tuotantoa varten. Tämä avaa uudenlaisia mahdollisuuksia esimerkiksi laajamittaiseen kuidun ja materiaalien kierrätykseen. Se luo myös uusia tuotemahdollisuuksia ja -ominaisuuksia. Onko kiertotalous osa yrityksenne strategiaa? Tähtääkö yrityksenne kestävään ja eettisesti The post Uusia liiketoimintamahdollisuuksia bioteknologiasta? Tutustu Synbio Growth Engineen appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Uusia jäseniä liittoon – tervetuloa vaikuttavaan verkostoomme!

  Tuuma Workwear Tuuma Workwear on Henri Kurttilan perustama uusi kotimainen työvaatemerkki. Tuuma haluaa muuttaa työvaatemarkkinoita yksinkertaisempaan ja kestävämpään suuntaan. Mallistot onkin suunniteltu mahdollisimman yksinkertaisiksi, ja ylimääräiset värivaihtoehdot ja tuotteet on karsittu. Klassinen ulkonäkö ja laadukkaat kankaat takaavat, että vaatteet kestävät käyttöä useita vuosia säilyttäen ulkonäkönsä, mukavuutensa sekä turvallisuusominaisuutensa. Tuuman tuotteet on suunniteltu Suomessa ja suurin The post Uusia jäseniä liittoon – tervetuloa vaikuttavaan verkostoomme! appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Tekninen tekstiiliopetus tulee taas – kurkista ajankohtaiseen koulutustilanteeseen

  Kysyimme Tampereen ammattikorkeakoulun, Aalto-yliopiston sekä Metropolia Ammattikorkeakoulun ajankohtaisesta tilanteesta teknisen tekstiiliopetuksen kehittämisessä. Myös Suomen Tekstiili ja Muoti ry tarjoaa koulutusta tekstiilitekniikasta ensi syksynä. Tampereen ammattikorkeakoulu pilotoi uutta opintokokonaisuutta tekstiilitekniikasta Vielä vajaa 10 vuotta sitten tekstiili-insinöörejä kouluttanut Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) on palauttamassa tekstiiliopintoja opintovalikoimaansa ensi syksynä. Biotuotetekniikan koulutusohjelmassa voi silloin erikoistua paperi- ja pakkausosaamisen lisäksi myös The post Tekninen tekstiiliopetus tulee taas – kurkista ajankohtaiseen koulutustilanteeseen appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Ekologisia tekstiilikuituja Suomesta – missä mennään tällä hetkellä?

  Sellupohjaiset tekstiilikuituinnovaatiot korvaavat tulevaisuudessa perinteisten materiaalien, kuten puuvillan, viskoosin tai polyesterin, käyttöä tekstiilituotteissa. Näillä uusilla tekstiilikuiduilla on paljon yhteistä, mutta ne eroavat toisistaan valmistustavoiltaan. Kaikkien näiden kuituinnovaatioiden tavoitteena on kuitenkin kehittää ympäristöystävällisempiä valmistusmenetelmiä hyödyntäen vastuullisia raaka-aineita. Mahdollisia käyttökohteita on paljon. Materiaalit soveltuvat vaatteiden ja kodintekstiilien lisäksi esimerkiksi kuitukankaisiin, komposiitteihin ja käsityölankoihin. Kokosimme yhteen, missä mennään The post Ekologisia tekstiilikuituja Suomesta – missä mennään tällä hetkellä? appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Tekstiili- ja muotialalle rahoitusmahdollisuuksia EU:n kestävän kasvun ohjelmasta

  Suomen kestävän kasvun ohjelma vauhdittaa kilpailukykyä, investointeja, osaamistason nostoa sekä tutkimusta, kehitystä ja innovaatioita. Rahoitus kanavoidaan olemassa olevien toimijoiden kautta. Yritysten kannalta keskeinen on Business Finland, jonka kautta tulee myönnettäväksi 530 miljoonaa euroa suomalaisille yrityksille. Myös Suomen Akatemia suuntaa vuosina 2021 ja 2022 merkittävästi rahoitusta vihreään ja digitaaliseen siirtymän edistämiseen sekä kumppanuuksien tukemiseen. Puolet ohjelman The post Tekstiili- ja muotialalle rahoitusmahdollisuuksia EU:n kestävän kasvun ohjelmasta appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • SUP-direktiivin suuntaviivat julkaistu – viskoosi jää soveltamisalan ulkopuolelle

  Alkuvuodesta 2021 eurooppalainen tekstiiliala huolestui komission julkaisemasta suuntaviivaluonnoksesta, joka uhkasi määrittää viskoosin muoviksi ja siten siitä valmistetut tuotteet direktiivin soveltamisalan alaisiksi. Toimialaa huolestutti erityisesti, että mahdolliset virheelliset tulkinnat voisivat vaikuttaa myöhemmin myös muuhun tekstiilialaa koskevaan sääntelyyn. Tekstiilialalla panostetaan tällä hetkellä voimakkaasti uusiutuviin materiaaleihin, joista selluloosapohjaiset kuidut nähdään tärkeässä osassa bio- ja kiertotalouden kehitystyötä. Komissio julkaisi The post SUP-direktiivin suuntaviivat julkaistu – viskoosi jää soveltamisalan ulkopuolelle appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

%d bloggaajaa tykkää tästä: