Fashion
Muodin trendit muuttuvat nopeasti. Ne kuvastavat ihmisen, kodin, luonnon, maailman menoa - värejä, kuoseja, tekniikkaa, ihmisiä, ilmeitä.... you call it fashion, we call it life.

Suomen Tekstiili & Muoti


Suomen Tekstiili & Muoti Suomen Tekstiili & Muoti ry toimii aktiivisesti tekstiili- ja vaatetusalan yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

 • Suomeen halutaan EU:n tekstiilien kierrätyshubi – mahdollisuus tuhansiin työpaikkoihin

  Tekstiilien kierrätystä edistäviä hubeja eli keskittymiä tulisi viiteen EU-maahan, ehdottavat Suomen Tekstiili & Muoti ry, sen neljä eurooppalaista sisarjärjestöä ja alan kattojärjestö Euratex. Hubien avulla halutaan kehittää EU-tasolla koordinoitu järjestelmä poistotekstiileille, jotta mahdollisimman iso osa arvokkaista tekstiilimateriaaleista saataisiin hyötykäyttöön. ”Tavoitteena on yhdistää poistotekstiilien keräilijät, käsittelijät ja hyödyntäjät ympäri Eurooppaa, jotta kaikille erilliskerätyille poistotekstiilivirroille löytyisi järkevä The post Suomeen halutaan EU:n tekstiilien kierrätyshubi – mahdollisuus tuhansiin työpaikkoihin appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Itsenäisyyspäivä ilman Linnan juhlia – tänä vuonna kotona ykköset päälle ja pöytä kauniiksi!

  Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton seuraaminen on isolle osalle suomalaisista perinne. Tänä vuonna itsenäisyyspäivää juhlitaan toisenlaisissa merkeissä, kun Linnan juhlia ei järjestetä koronatilanteen takia. ”Linnan juhlat on meillä kansallinen instituutio, mutta peruminen oli tässä tilanteessa odotettavissa. Onneksi juhlia voi monella tavalla!” Suomen Tekstiili & Muoti ry:n asiantuntija Anne Ruokamo sanoo. ”Juhlia voi hienosti myös perhepiirissä – kotonakin The post Itsenäisyyspäivä ilman Linnan juhlia – tänä vuonna kotona ykköset päälle ja pöytä kauniiksi! appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Suomalaisen rahankäyttö vaatteisiin ja jalkineisiin: 879 euroa vuodessa

  Keskivertosuomalainen käytti vuonna 2019 vaatteisiin ja jalkineisiin 879 euroa, mikä vastasi 3,9 % kokonaiskulutuksesta. Sisustustekstiileihin käytettiin keskimäärin 91 euroa. Suomalaisten tekstiiliin ja muotiin käyttämä rahamäärä on pysynyt melko muuttumattomana viime vuodet. Sen osuus kokonaiskulutuksesta on kuitenkin supistumassa. Naisten vaatteiden osuus koko markkinasta on yli 2 miljardia euroa. Miesten vaatteiden osuus on 1,1 miljardia. Suomi on The post Suomalaisen rahankäyttö vaatteisiin ja jalkineisiin: 879 euroa vuodessa appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Tex-Inno myönsi yli 200 000 euroa suomalaisen tekstiili- ja muotialan vastuullisuustyöhön 

  ”Saimme valtavan määrän erinomaisia hakemuksia. Aihe on selvästi ajankohtainen ja tärkeä suomalaisille tekstiili- ja muotialan pk-yrityksille”, sanoo Tex-Inno ry:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Nikkanen.  Hakemusten arvioinnissa painotettiin innovatiivisuutta, hankkeen potentiaalia vastuullisuuden edistämiseen sekä tulosten hyödynnettävyyttä.  ”Rahoitettavat hankkeet erottautuivat erityisesti innovatiivisuudellaan. Lisäksi niiden tulokset ovat laajemmin myös muiden alan toimijoiden hyödynnettävissä,” Nikkanen perustelee valintoja.   Runsaasta hakemusmäärästä karsittiin pois hankkeet, jotka eivät täyttäneet hakukriteerejä. Tällaisia olivat muun muassa The post Tex-Inno myönsi yli 200 000 euroa suomalaisen tekstiili- ja muotialan vastuullisuustyöhön  appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Tekstiilimerkintäasetuksen markkinavalvonta siirtyy Tukesille heinäkuussa 2021

  Tekstiilimerkintäasetuksen markkinavalvonta siirtyy Tukesille 16.7.2021. Tekstiilimerkintäasetus määrittää, miten tekstiilituotteen kuitukoostumus tulee ilmoittaa ja mitä virallisia kuitunimiä tuotteen kuitukoostumuksen selosteessa tulee käyttää. Asetuksen sisältö ja vaatimukset säilyvät ennallaan. Siirtymä on osa EU:n uuden markkinavalvonta-asetuksen täytäntöönpanoa. Markkinavalvonta-asetuksen tavoitteena on vähentää vaatimustenvastaisten tuotteiden määrää sisämarkkinoilla, tehostaa markkinavalvontaa ja parantaa sisämarkkinoiden toimintaa. Asetuksella pyritään osaltaan vastaamaan haasteisiin, joita verkkokaupan kautta The post Tekstiilimerkintäasetuksen markkinavalvonta siirtyy Tukesille heinäkuussa 2021 appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Kiinnostaako kiertotalous? Osallistu uuteen ajankohtaisfoorumiin

  Tekstiilien kiertotalous on ajankohtainen aihe, joka kiinnostaa tällä hetkellä niin yrityksiä, rahoittajia kuin päättäjiä.   Uuden tekstiilien kiertotalouden ajankohtaisfoorumin tavoitteena on jakaa ajankohtaista tietoa kaikille tekstiilien kiertotaloudesta kiinnostuneille tutkimushankkeiden, rahoitusohjelmien ja lainsäädännön näkökulmasta.    ”Ajankohtaisfoorumin avulla haluamme jakaa viimeisimmät tekstiilien kiertotalouteen liittyvät uutiset yhdellä kertaa mahdollisimman laajalle yleisölle”, sanoo Suomen Tekstiili & Muoti ry:n johtava asiantuntija Satumaija Mäki.   Ajankohtaisfoorumin idea on alun perin The post Kiinnostaako kiertotalous? Osallistu uuteen ajankohtaisfoorumiin appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Fablehti.fi 11/2020: Uusilla suomalaisilla kuiduilla on miljardien bisnesmahdollisuudet. ”Where is the liquor” – näin Varustelekan myynti kasvoi Yhdysvalloissa

  Biopohjaiset tuotteet ovat päivän sana. Jos et ole aiemmin seurannut selluloosapohjaisten tekstiilikuitujen kehitystä, nyt on hyvä aika siirtyä globaalin kilpajuoksun katsomoon. Suomi on innovoinnin kärkikahinoissa, ja pääpalkintona on miljardien eurojen uusi bisnes. Uusilla selluloosapohjaisilla tekstiilikuiduilla on miljardien bisnesmahdollisuudet – ja Suomi on nyt kehityksessä maailman kärjessä Varusteleka on kasvattanut verkkomyyntiään Yhdysvaltoihin vuoden aikana peräti 92 The post Fablehti.fi 11/2020: Uusilla suomalaisilla kuiduilla on miljardien bisnesmahdollisuudet. ”Where is the liquor” – näin Varustelekan myynti kasvoi Yhdysvalloissa appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Ekologisia tekstiilikuituja Suomesta – missä mennään tällä hetkellä?

  Sellupohjaiset tekstiilikuituinnovaatiot korvaavat tulevaisuudessa perinteisten materiaalien, kuten puuvillan, viskoosin tai polyesterin, käyttöä tekstiilituotteissa. Näillä uusilla tekstiilikuiduilla on paljon yhteistä, mutta ne eroavat toisistaan valmistustavoiltaan. Kaikkien näiden kuituinnovaatioiden tavoitteena on kuitenkin kehittää ympäristöystävällisempiä valmistusmenetelmiä hyödyntäen vastuullisia raaka-aineita. Mahdollisia käyttökohteita on paljon. Materiaalit soveltuvat vaatteiden ja kodintekstiilien lisäksi esimerkiksi kuitukankaisiin, komposiitteihin ja käsityölankoihin. Kokosimme yhteen, missä mennään The post Ekologisia tekstiilikuituja Suomesta – missä mennään tällä hetkellä? appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Uusia jäseniä liittoon – tervetuloa Mainio, MORICO, Népra ja VAI-KO!

  Népra Oy Népra on hyvänmielen urheiluvaatemerkki Lahdesta. Néprassa uskotaan vaatteisiin, jotka tukevat kokonaisvaltaista hyvinvointia ja jotka ovat ajattomia sekä vastuullisesti valmistettuja. Népralle tärkeitä ovat istuvuus, pehmeät ja laadukkaat materiaalit sekä läpinäkyvä tuotanto. Urheiluvaatemallisto suunnitellaan ja kaavoitetaan Suomessa, vaatteet ommellaan Virossa. Kankaat on huolella valittu Italiasta, mahdollisuuksien mukaan käytetään kierrätysmateriaaleja. Vapaa-ajan mallisto on puolestaan teetetty yhteistyössä suomalaisen The post Uusia jäseniä liittoon – tervetuloa Mainio, MORICO, Népra ja VAI-KO! appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Kiinnostaako enkelisijoituksen hakeminen? Ainutlaatuinen mahdollisuus muoti- ja lifestyleyrityksille

  Webinaari ja bootcamp ovat muoti- ja lifestyleyrityksille ainutlaatuinen mahdollisuus perehtyä bisnesenkeleiden maailmaan ja saada neuvoja ja sparrausta rahoituksen hakemiseen. Pääset kuulemaan, mitä enkelisijoittajat odottavat yrityksiltä ja mitä he voivat yrityksille tarjota. Marraskuun 25. päivä järjestettävä Business Angel Investments for Fashion and Lifestyle -webinaari on avoin kaikille alan yrityksille, startupeille ja suunnittelijoille. Sitä seuraa tammikuussa bootcamp, The post Kiinnostaako enkelisijoituksen hakeminen? Ainutlaatuinen mahdollisuus muoti- ja lifestyleyrityksille appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

%d bloggaajaa tykkää tästä: