Fashion
Muodin trendit muuttuvat nopeasti. Ne kuvastavat ihmisen, kodin, luonnon, maailman menoa - värejä, kuoseja, tekniikkaa, ihmisiä, ilmeitä.... you call it fashion, we call it life.

Suomen Tekstiili & Muoti


Suomen Tekstiili & Muoti Suomen Tekstiili & Muoti ry toimii aktiivisesti tekstiili- ja vaatetusalan yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

 • Lausunto kustannustukeen esitettävistä muutoksista: liikevaihtoraja tarpeen laskea 20 prosenttiin

  Suomen Tekstiili & Muoti ry:n edustamalla toimialalla koronakriisin vaikutukset yrityksiin ovat edelleen rajuja. Koronakriisi on vaikuttanut tekstiili- ja muotialan yrityksiin eri tavoin. Osalla myynti on romahtanut, ja ne ovat isoissa vaikeuksissa. B2B-yrityksille vaikutukset ovat tulleet viiveellä ja monet kuluttajarajapinnan yrityksetkin kertovat, että tämä vuosi on edellistäkin haastavampi. Tuorein yrityskyselymme tuo monien yritysten tukalan tilanteen esiin. On The post Lausunto kustannustukeen esitettävistä muutoksista: liikevaihtoraja tarpeen laskea 20 prosenttiin appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Tarjolla rahoitusta kiertotalousinvestointeihin, energiaratkaisujen uusimiseen ja innovaatioihin

  Kiertotalouden investointiavustus haettavissa 16.4.2021 asti Kaikenkokoiset Suomessa toimivat yritykset voivat hakea kiertotalouden investointiavustusta.  Avustus on tarkoitettu investointeihin, jotka luovat edellytyksiä kiertotalouden ja vihreän kasvun sekä liiketoiminnan ja työllisyyden kasvulle. Investointien pitää lisätä materiaalikiertoa, luoda edellytyksiä kokonaan uudenlaisille kiertotalouden liiketoimintamalleille sekä edistää liiketoiminnan ja työllisyyden kasvua eri sektoreilla kotimaassa ja/tai kansainvälisesti. Jotta investointia voidaan rahoittaa, sen The post Tarjolla rahoitusta kiertotalousinvestointeihin, energiaratkaisujen uusimiseen ja innovaatioihin appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Fablehti 2/2021: Peter Vesterbackan opit pelialan kasvusta | Makia aikoo tuplata liikevaihtonsa | Tätä H&M etsii sijoituksiltaan

  Peliala kuuluu niihin suomalaisiin toimialoihin, jotka ovat menestyneet kansainvälisessä kuluttajabisneksessä. Mitä tekstiili- ja muotiala voisi oppia pelialalta? Sen meille kertoo alan pioneeri, Angry Birdsit maailmalle vienyt Peter Vesterbacka. Pelialan yritykset osaavat kasvaa: Peter Vesterbacka kertoo, mitä niiltä kannattaa oppia Makia aikoo tuplata liikevaihtonsa 20 miljoonaan euroon vuoteen 2025 mennessä. Strategia sisältää isoja kansainvälisiä digikauppajättejä, satsausta The post Fablehti 2/2021: Peter Vesterbackan opit pelialan kasvusta | Makia aikoo tuplata liikevaihtonsa | Tätä H&M etsii sijoituksiltaan appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Tekstiiliala ampaisi kasvuun vuoden 2020 toisella puoliskolla

  Korona koetteli suomalaista tekstiili- ja vaatealaa alkuvuodesta 2020, mutta vuoden jälkipuoliskolla varsinkin tekstiilejä valmistavien ja valmistuttavien yritysten tilanne kääntyi valoisaksi: niiden liikevaihto kasvoi lähes 9 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan aikaan. ”Tekstiilialan yritykset valmistavat materiaaleja esimerkiksi suojavarusteisiin, pyyhintäliinoihin ja kosteuspyyhkeisiin, joiden kysyntä on korona-aikana kasvanut. Lisäksi tähän luokkaan kuuluvat sisustustekstiilejä valmistavat yritykset. Moni on viettänyt nyt The post Tekstiiliala ampaisi kasvuun vuoden 2020 toisella puoliskolla appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Arvioi yrityksesi vastuullisuustoimintaa maksuttomalla verkkotyökalulla

  Uuden työkalun avulla yritykset saavat helposti ja nopeasti tilannekuvan vastuullisuustoimintansa nykytasosta ja voivat tunnistaa kehityskohteita.  Itsearviointityökalu soveltuu kaikille yrityksille koosta ja toimialasta riippumatta. Sitä voi hyödyntää esimerkiksi vastuutyön alkumetreillä tai tavoitteellisemman vastuullisuustyön toteuttamisessa. Pidemmällä oleville yrityksille työkalu tarjoaa uusia ideoita toiminnan kehittämiseksi. Se antaa myös mahdollisuuden vertailla omaa toimintaa muihin yrityksiin.  Yritysvastuun itsearviointi koostuu kyselystä, joka kattaa viisi osa-aluetta:  Yritysvastuun merkitys The post Arvioi yrityksesi vastuullisuustoimintaa maksuttomalla verkkotyökalulla appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Lapuan Kankurit tekee miljoonaluokan investoinnin suomenlampaan villan käyttöön

  Lapuan Kankurit tekee kutomoonsa merkittävän investoinnin, jonka avulla yritys pystyy jatkossa tuottamaan teollisesti kudottuja villatekstiileitä suomalaisen lampaan villasta. Tavoitteena on lisäksi rakentaa Suomeen ainutlaatuinen teollinen villatekstiilien viimeistelylaitos. Investointi on Lapuan Kankureiden mukaan miljoonaluokkaa. ”Haluamme käyttää vastuullisesti ja tehokkaasti saatavilla olevan materiaalin ja tuoda suomalaisten lampaiden villan hyödyntämiseen omaa erityisosaamistamme. Tiedämme, miten teollista tuotantoprosessia johdetaan nykypäivän The post Lapuan Kankurit tekee miljoonaluokan investoinnin suomenlampaan villan käyttöön appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Vieraskynä: Luonnonväreistä uusia mahdollisuuksia tekstiiliteollisuuteen

  Väreillä on iso merkitys ihmisen elämässä. Kukapa haluaisi elää mustavalkoisessa maailmassa? Pukeutua pelkkään mustavalkoiseen? Värien merkityksen vuoksi on syytä kiinnittää huomiota myös tapaan, joilla niitä tuotetaan. Varteenotettava vaihtoehto ovat luonnonväriaineet eli bioväriaineet, joita nykyteknologialla ja -tiedolla voitaisiin tuottaa tehokkaasti ja kestävästi lähes kaikille pinnoille ja materiaaleille. Se tuo mukanaan huikeita mahdollisuuksia – uudenlaista liiketoimintaa ja The post Vieraskynä: Luonnonväreistä uusia mahdollisuuksia tekstiiliteollisuuteen appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Kerro näkemyksesi erikoiskaupasta – kaupan alalle laaditaan tulevaisuusselonteko

  Pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelmaan on kirjattu, että kaupan alalle laaditaan tulevaisuusselonteko. Kaupan alaa halutaan sen tuella kehittää strategisesti ja pitkäjänteisesti. Kuluttajakauppaan (tuotteet ja niihin liittyvät palvelut) kohdistuva selonteko sisältää päivittäistavarakaupan ja tukkukaupan välisen ketjun. Tarkastelussa on seuraavien kymmenen vuoden ajanjakso. Selonteko pyrkii tarjoamaan tietoa kaupan alan tilannekuvasta ja muutoskehityksestä. Selonteossa nousevista tärkeistä sisältökokonaisuuksista ja teemoista The post Kerro näkemyksesi erikoiskaupasta – kaupan alalle laaditaan tulevaisuusselonteko appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Osallistu standardisointiin! Seurantaryhmät oppilaitoksille maksuttomiksi ja pienille yrityksille puoleen hintaan

  Suomen Standardisoimisliitto SFS ry haluaa laajentaa oppilaitosten ja pienten yritysten osallistumista standardisointityöhön. Kahden vuoden pilottijakson (2021–2022) aikana yritykset, joiden palveluksessa on vähemmän kuin 10 työntekijää, saavat 50 % alennuksen osallistumismaksusta. Yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja ammatillisia perustutkintoja tarjoavien ammatillisten oppilaitosten henkilökunnalta ei peritä osallistumismaksuja lainkaan (yksi osallistuja per taho). Suomen Tekstiili & Muoti suhtautuu erittäin positiivisesti kokeiluun, The post Osallistu standardisointiin! Seurantaryhmät oppilaitoksille maksuttomiksi ja pienille yrityksille puoleen hintaan appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Brexit tuo uusia vaatimuksia tekstiilimerkintöihin

  Britannian EU-eron myötä vientituotteista on tehtävä tulli-ilmoitukset ja muita selvityksiä, kuten mikä on tuotteiden alkuperä. Kansainvälinen hoito-ohjemerkintäjärjestö Ginetex kertoo, että viennissä Iso-Britanniaan kuitusisältö- ja hoito-ohjemerkintöihin ei tule muutoksia. Tuotteen alkuperämerkintä ei ole jatkossakaan pakollinen. Uusia merkintävaatimuksia Uutta sen sijaan on se, että 1.1.2021 lähtien tuotetiedoissa on annettava yrityksen tiedot, mukaan lukien nimi ja yhteysosoite Iso-Britanniassa. The post Brexit tuo uusia vaatimuksia tekstiilimerkintöihin appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

%d bloggaajaa tykkää tästä: