Fashion
Muodin trendit muuttuvat nopeasti. Ne kuvastavat ihmisen, kodin, luonnon, maailman menoa - värejä, kuoseja, tekniikkaa, ihmisiä, ilmeitä.... you call it fashion, we call it life.

Suomen Tekstiili & Muoti


Suomen Tekstiili & Muoti Suomen Tekstiili & Muoti ry toimii aktiivisesti tekstiili- ja vaatetusalan yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

 • Kysymyksiä ja vastauksia koronan vaikutuksista yritystoimintaan

  Suomen Tekstiili & Muoti ry:n asiantuntijat auttavat koronaan liittyvissä kysymyksissä. Päivitämme usein kysyttyjä kysymyksiä tiedon lisääntyessä. Yleisimpiä kysymyksiä koronaviruksesta (päivitetty 31.3.) Työelämän kysymykset Sopimukset Vakuutukset Tukitoimet yrityksille (rahoitus, tuet, verotus ja muut helpotukset) Keskeisiä lisätiedon lähteitä Työelämän kysymykset 1. Mistä saan apua TES-asioihin tai koronaviruksen vaikutuksiin liittyviin työelämän kysymyksiin? Jos yrityksesi on Suomen Tekstiili & The post Kysymyksiä ja vastauksia koronan vaikutuksista yritystoimintaan appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Valtion rahoitusta yrityksille vahvistetaan – tulossa lisää suoria yritystukia

  (Päivitetty 30.3. klo 10.55) Eduskunta hyväksyi torstaina 26.3. lisätalousarvion, jota korotettiin hallituksen esittämästä 200 miljoonasta eurosta miljardiin euroon. Tämä merkitsee sitä, että Business Finland saa jaettavaksi yrityksille avustusmuotoista tukea 700 miljoonaa ja ELY-keskukset 300 miljoonaa euroa. Lue myös: Kysymyksiä ja vastauksia koronan vaikutuksista yritystoimintaan Hakemusten sujuvan käsittelyn vuoksi työnjako ELY-keskusten rahoituksen ja Business Finlandin rahoituksen The post Valtion rahoitusta yrityksille vahvistetaan – tulossa lisää suoria yritystukia appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Tekstiili- ja muotialalle lomautusilmoitus- ja yt-neuvotteluaikoihin määräaikaisia lyhennyksiä

  Lomautusta edeltävien yhteistoimintaneuvottelujen uusi vähimmäisaika on 5 päivää, ja uusi lomautusilmoitusaika on 5 päivää. Määräykset ovat voimassa saman tien.   Sekä lomautusilmoitusajan että YT-neuvotteluajan voi tekstiili- ja muotialalla sopia paikallisesti myös lyhyemmäksi kuin työehtosopimuksessa.   Työnantaja ja työntekijä voivat sopia määräaikaisesta lomauttamisesta silloin, kun se on tarpeen työnantajan toiminnan tai taloudellisen tilanteen vuoksi.  Uusien vähimmäisaikojen voimassaoloon liittyy varauma. Jos vastaavia lainsäädäntömuutoksia ei toteutettaisi, niin sopimukset raukeavat.  The post Tekstiili- ja muotialalle lomautusilmoitus- ja yt-neuvotteluaikoihin määräaikaisia lyhennyksiä appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Hengityksensuojaimille on tarkat vaatimukset – itse tehty kangasmaski ei suojaa viruksilta

  Koronaviruksen leviäminen on herättänyt huolta hengityksensuojainten riittävyydestä Suomessa. Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa kiertää ohjeita maskin ompelemiseen sekä ideoita viranomaisten auttamiseksi. ”Ihmisillä on vilpitön halu auttaa, ja on hienoa, miten vaikea aika hitsaa suomalaisia yhteen. Tässä on kuitenkin painettava hiukan jarrua, koska hengityksensuojaimille on tiukat vaatimukset ja standardit. Mikä tahansa maski ei yleensä suojaa viruksilta”, sanoo Suomen The post Hengityksensuojaimille on tarkat vaatimukset – itse tehty kangasmaski ei suojaa viruksilta appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Myynti pysähdyksissä, liiketilojen vuokrat juoksevat – vuokranantajilta odotetaan nyt vastaantuloa konkurssien välttämiseksi

  Ihmisten liikkumisen rajoittaminen on tärkeää, kun koronaviruksen leviämistä halutaan hillitä. Koronan aikaansaama poikkeustila on kuitenkin aiheuttanut tekstiili- ja muotialan kuluttajabrändien myyntiin äkkipysäyksen. Moni yritys kertoo myynnin tippuneen jopa 80 prosenttia tai enemmän. Useat yritykset ovat päättäneet sulkea myymälänsä, vaikka sitä ei ole erikseen määrätty. Esimerkiksi Finlayson sulki kaikki 25 vakituista ja 5 pop up -myymäläänsä. The post Myynti pysähdyksissä, liiketilojen vuokrat juoksevat – vuokranantajilta odotetaan nyt vastaantuloa konkurssien välttämiseksi appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Hengityksensuojaimien tulee olla vaatimusten mukaisia

  Hengityksensuojaimet ovat henkilönsuojaimia ja ne suojaavat käyttäjäänsä ilman epäpuhtauksilta, kuten bakteereilta ja viruksilta. Suu-nenäsuojaimet, jotka estävät pisaroiden leviämisen mutta eivät suojaa käyttäjäänsä ulkoisilta tekijöiltä, eivät ole henkilönsuojaimia, eikä niistä saa virheellisesti antaa sellaista kuvaa. Hengityksensuojaimia koskee EU:n henkilösuojainasetus (EU)2016/425. Terveys- ja turvallisuusvaatimukset täyttyvät, jos hengityssuojain on suunniteltu, valmistettu ja varustettu sitä koskevien standardien mukaisesti. CE-merkintä The post Hengityksensuojaimien tulee olla vaatimusten mukaisia appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Yritysten pelastamiseen koronakriisissä tarvitaan nopeita toimia

  Monessa yrityksessä eletään nyt äkillisen kriisin oloissa. Koronavirus on pysäyttänyt yhteiskuntamme, ja monien yritysten kassavirtaan se on merkinnyt romahdusta. EK:n hätäapupaketin 10 ratkaisua 1. Finnveran valtuuksien nosto 10 miljardilla eurolla ja sen riskinjakokyvyn olennainen lisääminen 2. Kolmen kuukauden ajalta erääntyville veroille 12 kk lisää maksuaikaa 3. Finnveran 2 miljardin pääomalainoista tukea työnantajayritysten kassakriisiin 4. Tilapäinen The post Yritysten pelastamiseen koronakriisissä tarvitaan nopeita toimia appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Tekstiili- ja muotialan yritysten kuluttajamyynti pysähtyi kuin seinään – miten tästä eteenpäin? 

  Koronaviruksen vaikutukset näkyvät selvästi yrityskentässä. EK:n kyselyssä lähes 90 prosenttia yrityksistä sanoi, että korona vaikeuttaa niiden toimintaa, ja 40 prosenttia yrityksistä arvioi, että edessä on lomautuksia tai irtisanomisia.  Kyselyyn vastanneista tekstiili- ja muotialan yrityksistä peräti 75 prosenttia arvioi, että lomautukset tai irtisanomiset ovat erittäin todennäköisiä tai melko todennäköisiä. Poikkeustilanne näkyy voimakkaasti alan yrityksissä.  ”Myynti on tippunut viime viikosta 80 The post Tekstiili- ja muotialan yritysten kuluttajamyynti pysähtyi kuin seinään – miten tästä eteenpäin?  appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Palvelemme etäyhteyksin – keväälle runsaasti webinaareja

  Koronavirus haastaa nyt koko yhteiskuntamme ja mullistaa yritysten toimintaa. Suomen Tekstiili & Muoti haluaa osaltaan löytää ratkaisuja suomalaisen yhteiskunnan ja yritysten toiminnan turvaamiseksi. On tärkeää turvata suomalaisten työpaikat, toimeentulo ja yritykset, ja tuoda sitä kautta hyvinvointia, vakautta ja ennustettavuutta yhteiskuntaan.   Liitto haluaa tukea yrityksiä tässä poikkeustilanteessa mahdollisimman hyvin. Tilanne elää päivittäin ja myös viranomaisten ohjeet muuttuvat.   Yksityiskohtaisia työsuhdeneuvoja The post Palvelemme etäyhteyksin – keväälle runsaasti webinaareja appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Business Finlandilta uusi rahoitus yrityksille koronaviruksen aiheuttamiin vaikeuksiin

  Business Finland avaa torstaina 19. maaliskuuta kaksi uutta rahoituspalvelua, joiden avulla pienet ja keskisuuret yritykset sekä midcap-yritykset voivat kehittää ratkaisuja koronaviruksen aiheuttamiin ongelmiin. Rahoituksen avulla yritykset voivat selvittää ja suunnitella uusia liiketoimintoja, korvaavia toimitusketjuja ja tuotannon sekä työn tekemisen tapojen uudelleenorganisoimista koronaviruksen aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen. Rahoitusta suunnataan toimialoille, jotka kärsivät epidemian vaikutuksista vakavimmin. The post Business Finlandilta uusi rahoitus yrityksille koronaviruksen aiheuttamiin vaikeuksiin appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

%d bloggaajaa tykkää tästä: