Fashion
Muodin trendit muuttuvat nopeasti. Ne kuvastavat ihmisen, kodin, luonnon, maailman menoa - värejä, kuoseja, tekniikkaa, ihmisiä, ilmeitä.... you call it fashion, we call it life.

Suomen Tekstiili & Muoti

http://www.naistenverkkokauppa.fi/

Suomen Tekstiili & Muoti Suomen Tekstiili & Muoti ry toimii aktiivisesti tekstiili- ja vaatetusalan yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

 • Linnan juhlissa pukeudutaan innovatiivisiin ja ekologisiin pukuihin

  Linnan juhliin on loihdittu tällä kertaa pukuja esimerkiksi vanhoista siivousräteistä ja seinämainoksista ja uudesta Spinnova-kuidusta. Klassikkopukeutuminen on myös saanut päivityksen. Kierrätys- ja hukkakankaiden loisto Anne-Maria Pahkala on valmistanut sisäministeri Maria Ohisalolle Infinited Fiberin kankaasta vihreälle poliitikolle sopivan puvun. Puku on valmistettu puuvillapohjaisesta tekstiilijätteestä, mikä olisi muuten joko poltettu tai lähetetty kaatopaikalle. Nyt tekstiilikuitu on saanut The post Linnan juhlissa pukeudutaan innovatiivisiin ja ekologisiin pukuihin appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Fablehti.fi: Haastattelussa tekstiilialan tulevaisuuden toivot ja Turon pääsuunnittelija Teemu Muurimäki

  Fab on Suomen Tekstiili & Muoti ry:n julkaisema tekstiili- ja muotialaan keskittyvä lehti. Fablehti.fi on kuukausittain päivittyvä ratkaisukeskeinen verkkomedia. Painettu Fab-lehti ilmestyy 1-2 kertaa vuodessa. Lue uusin 5.11.2019 Fab-lehti! Miten viedään oman perheen yritys tulevaisuuteen? Siitä kertoo Andiatan, Voglian ja Sidosteen uusi polvi. Suomalaisen vaatebisneksen tulevaisuuden toivot Reilu vuosi sitten Teemu Muurimäki aloitti pukumerkki Turolla. Miten rehellisyys The post Fablehti.fi: Haastattelussa tekstiilialan tulevaisuuden toivot ja Turon pääsuunnittelija Teemu Muurimäki appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Mielipide: Tekstiilityössä opitaan tärkeitä arjen kansalaistaitoja

  Artikkeli on julkaistu Helsingin Sanomien mielipidesivulla 1.12.2019. Oikeaoppinen peseminen, korjaaminen ja muu huolto sekä huomion kiinnittäminen materiaalien laatuun pidentävät kodin tekstiilien ja vaatteiden käyttöikää. Kestävän kehityksen ymmärtäminen ja edistäminen on yhä merkittävämpi kansalaistaito. Koulun käsityönopetus, niin tekstiili- kuin tekninen työ, luo lapsille ja nuorille edellytyksiä toimia tiedostavina kuluttajina sekä kestävän kehityksen edistäjinä. Uusi opetussuunnitelma nosti The post Mielipide: Tekstiilityössä opitaan tärkeitä arjen kansalaistaitoja appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Kansainvälisen liiketoiminnan opas julkaistu – konkreettisia työkaluja hankintaa ja vientiin

  Tekstiili- ja muotialan kansainvälisen liiketoiminnan opas julkistettiin 28.11.2019. Kyseessä on ensimmäinen tälle toimialalle suunnattu opas, joka tukee yrityksiä sekä hankinnan että viennin ensimmäisissä askelissa ja näihin liittyvän toiminnan kehittämisessä. Oppaan sisältö on koottu sellaisten kysymysten ympärille, joita alan yritykset usein kohtaavat. Oppaaseen on nostettu kaikkia alan yrityksiä koskevia asioita, kuten tuotteisiin littyviä perusteita sekä logistiikka-, The post Kansainvälisen liiketoiminnan opas julkaistu – konkreettisia työkaluja hankintaa ja vientiin appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • EU:n ja Singaporen vapaakauppasopimus edistää kauppaa Kaakkois-Aasiaan

  Vapaakauppasopimus poistaa EU:n ja Singaporen väliltä käytännössä kaikki tullit 3–5 vuoden siirtymäaikojen jälkeen. Tuotteen tullikohtelun viennissä EU:sta kolmansiin maihin voi tarkastaa Euroopan komission ylläpitämästä Market Access Databasesta. Sopimuksen myötä Singapore poistaa useita tullien ulkopuolisia kaupan esteitä esimerkiksi hyväksymällä EU:n yritysten käyttämät tekstiilien merkinnät. Teknisiä kaupan esteitä puretaan myös muun muassa moottoriajoneuvojen ja niiden osien sekä The post EU:n ja Singaporen vapaakauppasopimus edistää kauppaa Kaakkois-Aasiaan appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Seuraa näitä: suomalaiset tekstiilien kiertotalousratkaisut esittelyssä

  Tekstiilien kiertotalous Suomessa etenee vauhdilla. Vielä toistaiseksi valtaosa poistotekstiilistä hyödynnetään polttamalla se energiaksi. Poistotekstiili halutaan nyt kiertoon, ja tekstiilien kiertotaloudesta on syntymässä Suomeen merkittävää liiketoimintaa. EU-maissa on järjestettävä tekstiilien erilliskeräys vuoteen 2025 mennessä, mutta Suomi selvittää keräyksen aikaistamista vuoteen 2023. Tilaisuudessa esiteltiin yrityksiä, ratkaisuja ja projekteja, ja sen tavoitteena oli auttaa tekstiilialan yrityksiä löytämään uusia The post Seuraa näitä: suomalaiset tekstiilien kiertotalousratkaisut esittelyssä appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • H&M Design Award -kilpailun finaaliin suomalaiset Iiris Kamari ja Milka Seppänen

  H&M Design Award -kilpailussa kutsutaan muodin uusia nimiä valikoiduista muotikouluista ympäri maailman ottamaan osaa korkeatasoiseen kilpailuun, joka tukee uransa alussa olevia suunnittelijoita ja kannustaa tulevaa sukupolvea valitsemaan muotialan. Suomi finalistijoukossa kahden nuoren suunnittelijan edustamana Iiris Kamari on taiteilija ja muodin alan taiteen kandidaatti Aalto-yliopistosta. Kamari opiskelee Aalto-yliopistossa muodin maisteriohjelmassa. Iiris Kamarin ääriviivamaisista tuotteista rakennettu kandidaattimallisto The post H&M Design Award -kilpailun finaaliin suomalaiset Iiris Kamari ja Milka Seppänen appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Team Finland -tapahtumista tietoa maailman markkinoista – tulossa muun muassa USA

  Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto, johon kuuluvat muun muassa Business Finland, Finnvera, ELY-keskukset, ministeriöitä ja kauppakamareita. Maailmalla Team Finland -verkostoa edustaa yli 80 paikallista tiimiä, joihin kuuluvat alueella toimivat Suomen viranomaiset, julkisrahoitteiset organisaatiot sekä muut keskeiset Suomi-toimijat – valtavasti pääosin maksutonta paikallisosaamista suomalaisyritysten käytössä! Verkosto pyrkii tarjoamaan yrityksille koko palveluketjun neuvonnasta The post Team Finland -tapahtumista tietoa maailman markkinoista – tulossa muun muassa USA appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Tule mukaan Tekstiilin ja muodin päivään 1.4.2020

  Tekstiilin ja muodin päivä järjestetään nyt toista kertaa, ja sen teema on megatrendit ja tulevaisuus, digitalisaatio ja ilmastonmuutos. Ohjelmassa on keynote-puheenvuoroja suomalaisilta vaikuttajilta ja kansainvälisiltä vierailta sekä alan toimijoille suunnattuja teemallisia ja käytännönläheisiä sessioita, joista saat työkaluja ja inspiraatiota oman työsi kehittämiseen. Hanki lippusi jo nyt! Siirry tapahtumasivulle ja lippukauppaan! Ohjelma: Tekstiilin ja muodin päivä, The post Tule mukaan Tekstiilin ja muodin päivään 1.4.2020 appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Valmistavalle teollisuudelle uusi kasvuohjelma

  Ohjelma tukee erityisesti pk-yritysten liiketoiminnan kehitystä ja viennin kasvua. Ohjelmaan osallistuvien yritysten tuotekehitys- ja innovaatiohankkeita tullaan rahoittamaan 150 miljoonalla eurolla. ”Valmistavaan teollisuuteen ei ole juurikaan investoitu Suomessa 2008 taantuman jälkeen. Nyt tavoitteena on saada sekä kotimaisten yritysten investointeja että ulkomaista rahaa ja toimijoita Suomeen. Myös viennin lisäarvon kasvattaminen on tärkeää, jotta saamme suomalaiset yritykset ylemmäs The post Valmistavalle teollisuudelle uusi kasvuohjelma appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

%d bloggaajaa tykkää tästä: