Fashion
Muodin trendit muuttuvat nopeasti. Ne kuvastavat ihmisen, kodin, luonnon, maailman menoa - värejä, kuoseja, tekniikkaa, ihmisiä, ilmeitä.... you call it fashion, we call it life.

Suomen Tekstiili & Muoti


Suomen Tekstiili & Muoti Suomen Tekstiili & Muoti ry toimii aktiivisesti tekstiili- ja vaatetusalan yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

 • Uusi kustannustuki haettavissa 7.7.2020 lähtien

  Kustannustuen ehtona on, että yrityksen edustaman toimialan myynti on pudonnut vähintään 10 prosenttia vertailuajankohtaan nähden. Sen lisäksi ehtona on, että yrityksen oma liikevaihto on laskenut yli 30 prosenttia vertailuajankohtaan nähden. Liikevaihdon lasku todetaan Verohallinnolle annetuista alv-ilmoituksista. Toimialan huhtikuun 2020 liikevaihtoa verrataan maalis-kesäkuun 2019 keskimääräiseen liikevaihtoon. Sen perusteella tuen piirissä olevia toimialoja on 368 (ks. liite). Luokituksena The post Uusi kustannustuki haettavissa 7.7.2020 lähtien appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Korona Q&A: työelämän kysymykset, sopimukset, yritystuet, kasvomaskit ja lisätietolinkit

  Yleisimpiä kysymyksiä koronaviruksesta (päivitetty 29.6. – koostetta päivitetään seuraavan kerran elokuussa) Pikalinkit: 1 Työelämän kysymykset 1.1 Mistä saan apua TES-asioihin tai koronaviruksen vaikutuksiin liittyviin työelämän kysymyksiin? 1.2 Millaiset vähimmäisajat yt-neuvotteluille ja lomautusilmoituksille on? 1.3 Millaisia muutoksia yt-lain vähimmäisneuvotteluaikoihin, lomautusilmoitusaikaan, lomautusoikeuteen ja takaisinottovelvollisuuteen on tullut? 1.4 Mitä tarkoittaa, että yrittäjien ja freelancereiden pääsyä työttömyysturvan piiriin helpotetaan? The post Korona Q&A: työelämän kysymykset, sopimukset, yritystuet, kasvomaskit ja lisätietolinkit appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Tervetuloa jäseniksi Origopro, Rester ja Varusteleka

  Varusteleka Oy Varusteleka on vuonna 2003 perustettu armeijatavaran ja ulkoilun erikoisliike. Valtteri Lindholmin perustama yritys on tuotekategoriansa suurimpia Euroopassa. Armeijaylijäämän lisäksi Varusteleka suunnittelee ja valmistuttaa sotilas- ja ulkoiluvaatteita sekä -varusteita neljällä omalla brändillä: Särmä, Särmä TST, Terävä ja Jämä. Esimerkiksi Särmän neulostuotteet valmistetaan Tampereella Agtuvilla ja sukat Sukkamestareilla. Yritys työllistää hieman vajaat 70 innokasta varustelekalaista The post Tervetuloa jäseniksi Origopro, Rester ja Varusteleka appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Liitto hiljenee kesän viettoon

  The post Liitto hiljenee kesän viettoon appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Kansanmaskien eurooppalainen esistandardi valmis

  Esistandardi CWA 17553:2020 on opastava asiakirja ja se on saatavilla veloituksetta CENin sekä kansallisten standardisoimisjärjestöjen, kuten Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n kautta. Vaikka CWA-asiakirja ei ole velvoittava, sen tavoite on, että kansalaisille tarkoitettujen maskien turvallisuustaso olisi yhdenmukainen. Esistandardi sisältää ohjeet tuotteiden suunnitteluun, valmistukseen, testaamiseen, pakkaamiseen, tuotemerkintöihin sekä käyttö- ja huolto-ohjeisiin liittyen. Esistandardi asettaa tavoiteltavan tason suodatusteholle The post Kansanmaskien eurooppalainen esistandardi valmis appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Avoin työpaikka: Osa-aikainen tilastoasiantuntija, Suomen Tekstiili & Muoti ry

  Tilastoasiantuntijan keskeisin tehtävä on monipuolinen tietotuotanto liiton nettisivuille sekä edunvalvonnan ja jäsenpalveluiden tarpeisiin. Teet tiivistä yhteistyötä liiton asiantuntijoiden kanssa ja pääset työskentelemään suomalaisten tekstiili- ja muotialan yritysten kanssa. Konkreettiset työtehtävät Tiedonkeruuta eri lähteistä. Tilastojen ohella työssä tarvitaan usein erilaisia artikkeleita tai raportteja. Tutuksi tulevia aineistoja löytyy esimerkiksi Tilastokeskukselta, Tullilta ja Eurostatilta. Joitakin tiedonkeruita teemme tai The post Avoin työpaikka: Osa-aikainen tilastoasiantuntija, Suomen Tekstiili & Muoti ry appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Talouskatsaus: Korona iski erityisesti vaateyrityksiin ja kauppaan

  Vaatealan koronakurimus näkyy karusti alkuvuoden tilastoissa, kertoo tekstiili- ja muotialan tuore talouskatsaus. Lue Talouskatsaus kesäkuu 2020 Vaatteita valmistavien ja valmistuttavien yritysten huhtikuun liikevaihto laski 23,4 % verrattuna edellisen vuoden huhtikuuhun. Vaatteiden ja jalkineiden vähittäiskaupan huhtikuun liikevaihto romahti peräti 71,8 prosenttia verrattuna edellisvuoteen. ”Koko viimeisin vuosikymmen on ollut suomalaisille vaatealan yrityksille haastava. Ala on todella kovassa The post Talouskatsaus: Korona iski erityisesti vaateyrityksiin ja kauppaan appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Vastaa yritysten ylijäämätekstiilejä kartoittavaan kyselyyn

  Kyselyssä ylijäämätekstiilillä tarkoitetaan tarpeetonta tekstiiliä, joka jää yli organisaation omasta tuotannosta, mutta voisi olla hyödynnettävissä toisen organisaation käytössä. Esimerkiksi kangaspakkojen periä ja/tai leikkuujätettä. Tekstiilialan yrityksille suunnatulla kyselyllä kartoitetaan tietoa muun muassa yrityksiltä syntyvien ylijäämätekstiilien määristä, yritysten kiinnostusta ylijäämätekstiilin kauppapaikalle sekä tarvetta hyödyntää olemassaolevia ja/tai uusia ratkaisuja ylijäämätekstiilien kierrätykseen. Pääset kyselyyn tästä. Liitto toivoo, että alan The post Vastaa yritysten ylijäämätekstiilejä kartoittavaan kyselyyn appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Tervetuloa jäseniksi Alpa, Minna Suuronen ja Salon Lakkitehdas

  Alpa Finlandia Oy Alpa sai alkunsa Heikki Timlinin seikkailulla Etelä-Amerikan sademetsissä ja vuorilla. Reissusta ostettu alpakkaneule oli juuri sopiva säähän kuin säähän ja teki niin suuren vaikutuksen, että Timlin halusi jakaa löytämänsä materiaaliaarteen myös muiden kanssa. Yrityksen alpakkaneuleiden langat tulevat Perusta, ja tuotteet valmistetaan Suomessa ja Liettuassa. Yritys tarjoaa tuotteilleen myös korjauspalvelun. Alpan kotipaikka on The post Tervetuloa jäseniksi Alpa, Minna Suuronen ja Salon Lakkitehdas appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

 • Työelämän poikkeuslait jatkuvat vuoden loppuun

  Hallitus on antanut eduskunnalle esitykset muutoksista työsopimuslakiin, yhteistoiminnasta yrityksissä annettuun lakiin sekä työttömyysturvalakiin liittyen. Taustalla on työmarkkinakeskusjärjestöjen ehdotus työlainsäädännön ja työttömyysturvalainsäädännön väliaikaisten muutosten voimassaolon jatkamisesta. Lomautusten ilmoitusaika ja yhteistoimintaneuvotteluiden kestoaika Työsopimuslakiin ja yhteistoiminnasta yrityksissä annettuun lakiin tehtiin 1.4. alkaen muutoksia, joita hallitus esittää jatkettavaksi vuoden 2020 loppuun asti. Väliaikaisten muutosten myötä lomautusilmoitusaika sekä lomautusta koskevien The post Työelämän poikkeuslait jatkuvat vuoden loppuun appeared first on Suomen Tekstiili & Muoti.

%d bloggaajaa tykkää tästä: