​Käytännöllisessä kylpyhuoneessa arki rullaa leikiten

Kiireinen aamu on kylpyhuoneen näytönpaikka. Kaikuvatko kiljahdukset kaakeleista vai näetkö peilistä levänneen ilmeen? Käytännöllinen kylpyhuone saa arjen rullaamaan.

”Käytännöllisessä kylpyhuoneessa on otettu huomioon, minkälainen tila on, ketkä sitä käyttävät ja minkälaisia tarpeita heillä on”, IDOn ja Geberitin kylpyhuonenäyttelyn emäntä Nina Lehtonen tiivistää peruspilarit.

Lehtonen opastaa puntaroimaan huolella, mitä kylpyhuoneessa kannattaa säilyttää. Olisiko esimerkiksi siivousvälineille parempi paikka jossain kodin muussa tilassa?

”Joka tapauksessa säilytystilaa on oltava tarpeeksi. Kaappien ja kalusteiden paikat kannattaa myös miettiä tarkkaan.”

Kekseliäisyys kunniaan

Säilytyskalusteiden sijoittelussa kekseliäisyys on valttia. Näppärän tason tai käteviä hyllyköitä voi suunnitella vaikkapa seinä-wc:n asennuselementin kotelointiin.

”Wc-istuimen taustaseinä jää muutenkin usein hyödyntämättä. Perinteisen rättipatterin sijaan tilan voi pyhittää myös kaapille”, Lehtonen vinkkaa.

Kalusteiden mitat vaikuttavat kylpyhuoneen käytännöllisyyteen. Mitä pienempi tila, sitä ratkaisevampia valinnat ovat. Voisiko suihkuseinään harkita taittuvia ovia? Kannattaako allaskaapissa olla ovet vai laatikot? Olisiko pelkkä peili ilmeeltään kevyempi kuin peilikaappi?

”Esimerkiksi IDOn Elegant-mallistoissa on paljon vaihtoehtoja säilytysratkaisuihin. Arjen järjestystä helpottavat suunnattomasti laatikoiden tilanjakajat ja lokeroiden liukuestematot.”

Siivous vaivattomaksi

Suomalaiset vannovat kotikylppärissään puhtauden nimeen. IDOn laajaan verkkokyselyyn* vastanneista peräti 40 prosenttia arvioi puhtauden tärkeimmäksi asiaksi.

”Käytännöllisessä kylpyhuoneessa siivous sujuu nopeasti ja vaivattomasti. Laadukkaat ja helppohoitoiset materiaalit ovat puhtaanapidon kannalta a ja o”, Lehtonen toteaa ja vinkkaa myös valikoimaan pesuaineet oikein.

”Jopa kalkin saa irtoamaan posliinista, kun pesuaineen pH-arvo on lähellä nollaa.”

Innovatiiviset ominaisuudet, kuten IDOn Fresh wc -raikastinpuikot ja huuhtelukauluksettomat Rimfree®-istuimet, vastaavat osaltaan siivouksen haasteisiin kylpyhuoneessa. Kun wc-istuin on asennettu seinälle, lattia on helppo pyyhkäistä puhtaaksi.

Myös valaistus ja värivalinnat vaikuttavat käytännöllisyyteen. Valkoinen ei ole ihan sattumalta yleisin ja turvallisin valinta pitkäikäiseen kylpyhuoneeseen.

”Kylpyhuone voi silti olla samaan aikaan tyylikäs ja käytännöllinen”, Lehtonen vakuuttaa.

*IDOn kylpyhuonekysely n=1415 vastausta. Internetkysely toteutettiin 14.–24.8.2018 Google Forms -työkalulla.