​Kylpyhuonetrendit henkivät luonnon harmoniaa

Puhtaasti soliseva vesi, puun tuntu ja raikas tuoksu. Luonnon parhaita puolia halutaan myös kylpyhuoneeseen. Luonto on nyt vahva teema, joka ohjaa kylpyhuoneiden suunnittelua, tunnelmaa ja sisustusta. Kaikki kylpyhuonetrendit kytkeytyvät luontoon.

Luonnon kunnioitus, vastuullisuus ja kestävät arvot ovat nyt ajan henkeä lähes jokaisella elämänalueella. Kylpyhuoneessa läheisyys luontoon on erityisen luontevaa, sillä luonto vaikuttaa myönteisesti ihmisten hyvinvointiin. Kodin tiloista kylpyhuone tarjoaa rauhallisen paikan keskittyä kehoon ja mieleen, kertoo Laura Olin-Loock Geberit Oy:n markkinoinnista.

Kylpyhuonetrendit hehkuvat kotimaisen IDOn tuotevalikoimassa, esimerkiksi uudessa IDO Light -kalustesarjassa. IDO on aistinut ja ennakoinut toiveita ja tarpeita suomalaisten arjessa jo vuosikymmenien ajan. Kylpyhuonetta rakentavien tai remontoivien tyyliä ja tuotevalintoja ohjaavat tällä hetkellä seuraavat trendit:

1. Luonnon tuntu jatkuu kylpyhuoneeseen

Rinnakkaiselo luonnon kanssa on tuttua suomalaisille. Luonnosta haetaan tilaa, rauhaa ja aikaa omille ajatuksille – kodissa vastaava rentoutumisen ja hyvinvoinnin tila on kylpyhuone. Luonnon tuntua kylpyhuoneisiin tuodaan aitojen luonnonelementtien, kuten rehevien viherkasvien, avulla. Onnea on kylpyhuone, jossa voidaan nauttia luonnonvalosta tai jopa ihastella ikkunasta avautuvaa metsämaisemaa.

2. Väripaletissa hiekan, kallion, koivun ja kevään sävyjä

Luonnollista harmoniaa luodaan kylpyhuoneessa suhteellisen neutraalien värisävyjen avulla. Suomalaisten suosimat vaaleat sävyt tehostavat valoa, mutta värikkäät sävyt lisäävät luonnetta. Valkoisen tilalle tai rinnalle palettiin haetaan hiekan, kallion, koivun ja kevään aistikkaita väriyhdistelmiä. Tummat yksityiskohdat tuovat särmää.

3. Kerroksellisuus korostaa kauniita pintoja

Kylpyhuoneen kalusteissa ja pinnoissa suositaan luonnonmateriaaleja, joiden kauneutta korostetaan kerroksellisuuden ja kontrastien avulla. Yhdistelemällä esimerkiksi puuta ja synteettisiä elementtejä luodaan mielenkiintoista dynamiikkaa ja rytmiä harmoniasta luopumatta. Rouheutta lisätään sisustusesinein ja tekstiilein.

4. Tyylikäs arki rakastaa käytännöllisyyttä

Kaunis ja tyylikäs kylpyhuone edellyttää käytännöllisiä valintoja, sillä fiksut ja laadukkaat säilytysratkaisut auttavat pitämään pesutilat siistinä arjen pyörityksessä. Yksinkertaisen linjakkaat kaapit ja laatikostot voidaan valita ilman vetimiä push open -toiminnon ansiosta. Tunnelmaa ja puhtaanapitoa keventävät myös seinälle asennetut kalusteet ja wc-istuimet.

5. Kylpylätunnelma hemmottelee kehoa ja mieltä

Ihana loikoiluhetki kylpyammeessa on kuin ylellinen loma tai virkistävä pulahdus luonnonveteen. Kylpyhuoneissa pyritään kohti kylpylämäistä tunnelmaa, jotta tila tarjoaisi yksilöllisen ja hemmottelevan pakopaikan kiireisen arjen keskelle. Spa-henkeä syvennetään myös tyylikkäillä suihkuratkaisuilla. Lämmin sade suihkunurkkauksessa saa ajatukset karkaamaan kesään.

6. Vastuullinen valitsee laatua

Vastuullisuus on trendikäs ja ennen kaikkea fiksu virtaus kylpyhuoneessa. Laadukkailla ja kestävillä tuotteilla on pitkä elinkaari ja ne kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän. Helppohoitoisten materiaalien avulla vähennetään pesuaineiden käyttöä ja innovaatioiden avulla esimerkiksi vedenkulutusta. Vastuullinen kuluttaja suosii kotimaista laatutuotantoa.