ARKETin klassikkopaita nyt saatavilla vastuullisena SPINNOVA®-sekoitteena

RKET on uusin kansainvälinen brändi, joka lanseeraa SPINNOVA®-kuidusta valmistetun kaupallisen tuotteen. SPINNOVA®-kuidusta ja puuvillasta tehty klassinen miesten päällyspaita on saatavilla kuluttajille huhtikuussa 2022.

Kaksi kuukautta sen jälkeen kun Spinnova toi markkinoille ensimmäisen kaupallisen tuotteensa adidaksen kanssa, kuluttajamyyntiin tulee jo lisää SPINNOVA® -tuotteita: ARKETista tulee ensimmäinen H&M Groupin alla toimiva brändi, joka tuo kaupallisen SPINNOVA®-tuotteen markkinoille. Tuote on uusi versio ARKETin klassisesta miesten vaaleanharmaasta päällyspaidasta, joka on pehmeä sekoite SPINNOVA®-kuitua (18 %) ja vastuullisesti tuotettua puuvillaa (82 %). ARKETin minimalistinen ja modernilla, väljällä leikkauksella varustettu paita on vaihtoehtoehto puvun takille. Rajattu erä paitoja on nyt saatavilla verkossa ja valituissa liikkeissä.

– Missionamme on mullistaa koko kansainvälisen tekstiiliteollisuuden raaka-ainepohja vastuullisilla ja laadukkailla tekstiilimateriaaleillamme. On upeaa nähdä SPINNOVA®-kuituamme hyödynnettävän yhdessä ARKETin ikonisimmista ja ajattomimmista vaatteista, kertoo Spinnovan toimitusjohtaja ja perustaja Janne Poranen.

SPINNOVA® on kierrätettävä, vastuullisesti hankitusta puusta ilman haitallisia kemikaaleja valmistettu tekstiilikuitu. Se tuottaa merkittävästi vähemmän CO2-päästöjä ja kuluttaa 99 prosenttia vähemmän vettä kuin perinteisen puuvillan tuotanto, eikä kuitu sisällä lainkaan mikromuovia.

– Panostamme ARKETilla uusien materiaalien löytämiseen ja olemme ylpeitä saadessamme lisätä SPINNOVA®-kuidun tarkoin harkittuun materiaalivalikoimaamme. Olemme innoissamme siitä, että voimme tarjota kuluttajille tämän innovatiivisen, SPINNOVA®-kuidusta valmistetun tuotteen, kertoo ARKETin toimitusjohtaja Pernilla Wohlfahrt.

Spinnovan ensimmäisen kaupallisen mittakaavan tehtaan odotetaan valmistuvan Jyväskylään tämän vuoden lopussa. Spinnovalla ja sen yhteisyrityskumppani Suzanolla on tavoitteena saavuttaa seuraavan 10-12 vuoden kuluessa miljoonan tonnin vuotuinen SPINNOVA®-kuitukapasiteetti, tarjoten kansainvälisille muotibrändeille monipuolisen ja vastuullisen tekstiilikuidun kaupallisen mittakaavan tuotantoon.

Spinnova – Vastuullisia tekstiilimateriaaleja, luonnollisesti

Spinnova mullistaa tekstiilien valmistustavan globaalisti. Spinnova on kehittänyt uudenlaisen teknologian tekstiilien valmistamiseen puusta ja jätevirroista kuten nahka-, tekstiili- tai ruokajäte, ilman haitallisia kemikaaleja. 

Patentoitu SPINNOVA®-kuitu ei tuota lainkaan jäte- tai sivuvirtoja tai mikromuovia, ja sen CO2-päästöt ja vedenkäyttö ovat minimaaliset. SPINNOVA®-materiaalit ovat nopeasti maatuvia ja kierrätettäviä. Spinnova on sitoutunut käyttämään vain vastuullisia raaka-aineita kuten FSC-sertifioitu puu ja jätevirrat. SPINNOVA®-kuitu tuotetaan ilman haitallisia tai monimutkaisia kemiallisia prosesseja, ja se tuntuu luonnollisilta kuiduilta kuten puuvilla ja pellava.

Spinnova on palkittu mm. Fast Company -lehden, ISPO:n, Scandinavian Outdoorin, ANDAMin, Monoclen ja Marie Claire UK:n vastuullisiin innovaatioihin liittyvissä kilpailuissa.

Spinnovan osakkeet (SPINN) noteerataan Nasdaq Helsinki First North -kasvumarkkinapaikalla. 

SPINNOVA®-kuidun verkkopalvelu: www.spinnova.com