Black Friday tarjoukset 2023: näin valmistaudut shoppailuun

Marraskuussa vietettävä Black Friday tarjoaa mahdollisuuden hankkia monia eri tuotteita uskomattoman edullisesti. Jotta saat tarjoukset hyödynnettyä ilman, että ostohuuma vie mennessään, Black Fridayhin kannattaa valmistautua jo ennakkoon.

Hyödynnä Black Friday tarjoukset järkevästi

Black Friday on saanut kritiikkiä siitä, että se kannustaa ihmisiä ostamaan ja kuluttamaan liikaa. Ostosten teko Black Fridayna ei kuitenkaan tarkoita päätöntä shoppailua, vaan tarjouksia voi hyödyntää järkevästi. 

Osa Black Friday tarjouksista julkaistaan etukäteen ja osa vasta juuri ennen tarjousten astumista voimaan. Monet kaupat ovat koonneet tarjoukset verkkosivulle tai mainoslehteen. Esimerkiksi Hobbyhall.fi -verkkokaupan Black Friday tarjoukset löytyvät kätevästi yhdeltä sivulta. 

Jotta saat hyödynnettyä Black Friday tarjoukset parhaalla mahdollisella tavalla, sinun kannattaa valmistautua ostotapahtumaan etukäteen. Kerromme seuraavaksi, millä strategioilla löydät parhaimmat tarjoukset juuri niistä tuotteista, joita haluat hankkia. 

Hanki Black Fridaysta näitä tuotteita

Ennen kuin selaat yhdenkään verkkokaupan tarjouksia, on tärkeää tehdä selväksi, mitä tuotteita olet hankkimassa. Kirjoita lista tuotteista, jotka haluat ehdottomasti löytää tarjoushinnoin. Lisäksi voit tehdä toisen listan tuotteista, joita olet pitkään miettinyt hankkivasi, mutta jotka eivät kuitenkaan ole välttämättömiä. 

Kun olet listannut tuotteet, joita haluat hankkia, arvioi seuraavaksi, voiko tuotteita löytää alennushinnalla Black Fridaysta. Jos hankintalistallasi on erikoistuotteita, joita myyvät vain pienet yritykset, niistä ei todennäköisesti tule Black Friday tarjousta.

Black Fridayn aikana huikeimmat tarjoukset nähdään usein näissä tuotekategorioissa:

Black Friday tarjoukset kannattaa hyödyntää laadukkaista merkkituotteista, kuten Whirlpoolin kodinkoneista, Panasonicin viihde-elektroniikasta tai Didriksonsin ulkovaatteista. 

Etsi etukäteen kauppoja, joissa myydään haluamiasi tuotteita ja joissa on aiempinakin vuosina ollut Black Friday tarjouksia. Tee tili verkkokauppaan ja selaa valikoimasta itseäsi kiinnostavat tuotteet. Kun olet kirjautuneena Hobbyhall.fi -verkkokaupassa, voit lisätä tuotteita toivelistallesi. Näet siten helposti, ovatko haluamasi tuotteet tarjouksessa. 

Seuraa Black Friday tarjouksia ja valmistaudu ostohetkeen

Jotkut Black Friday tarjouksien tuotteista saattavat mennä hetkessä kuin kuumille kiville. Jos haluamasi tuote on supertarjouksessa, varaudu olemaan ostoksilla juuri silloin, kun tarjous astuu voimaan.  

Jos haluamaasi tuotetta ei ole verkkokaupan julkistamissa ennakkotarjouksissa, jää seuraamaan tilannetta. Osa Black Friday tarjouksista julkaistaan vasta lähempänä tarjousajankohtaa, joskus jopa vasta samana päivänä. 

Tilaa verkkokaupan uutiskirje tai lataa kaupan sovellus, jolloin saat ensimmäisenä tiedon uusista tarjouksista. Jotkut kaupat tarjoavat myös lisäetuja ja -tarjouksia, jotka on suunnattu vain uutiskirjetilaajille tai sovelluksen käyttäjille. 

Black Friday 2023: näin varmistat onnistuneet ostokset

Jotta tulet tehneeksi hyviä kauppoja, kannattaa myös kaupan palautusehtoihin tutustua ennen ostoksen tai tilauksen tekemistä. Tarjouksen hyödyntämisen kanssa saattaa olla kiire, joten vilkaise kaupan ehdot jo ennen Black Fridayn alkamista. 

Palautusehtojen lisäksi kannattaa tarkistaa tuotteen toimitusaika, sillä osalla tarjoustuotteista voi olla tavallista pidempi toimitusaika. Etsi valmiiksi verkkokaupan asiakaspalvelun yhteystiedot mahdollisia ongelmatilanteita tai lisäkysymyksiä varten. Hobbyhall.fi -verkkokaupasta nämä tiedot löytyvät helposti oikean yläkulman “Tiedot” -valikosta. 

Kun olet ostamassa uutta tuotetta, tutustu tuotteen arvosteluihin ja käyttäjäkokemuksiin. Tämä kannattaa tehdä ennen Black Fridayta varsinkin, jos ostat tuotteen verkkokaupasta. Myös hintavertailua eri kauppojen kesken kannattaa tehdä etukäteen. 

Black Friday tarjoukset ovat usein erittäin suosittuja, joten ostopäätöksessä pitää olla nopea. Black Fridayna kaupat ovat täynnä houkuttelevia tarjouksia, mutta fiksu ostaja pitää pään kylmänä: älä osta tuotetta, joka ei ole hankintalistallasi… tai harkitse ostoa ainakin yön yli. Seuraavan maanantain Cyber Monday tarjoaa nimittäin myös hyviä mahdollisuuksia edullisiin hankintoihin!