Designmuseo rikkoo tänä vuonna yleisöennätyksensä

Designmuseossa on elokuun alkuun mennessä vieraillut yli 125 000 kävijää ja museo on menossa kohti kävijäennätystä. Korkeavuorenkadun toimipisteessä on vieraillut yli 100 000 kävijää sekä museon muissa toimipisteissä Designmuseo Arabiassa, Designmuseo Iittalassa ja Designmuseo Nuutajärvellä yhteensä 25 000 kävijää. Designmuseon kaikissa toimipisteissä vieraili viime vuonna yhteensä yli 160 000 kävijää.

Designmuseon kävijöistä turistien vuosittainen osuus on 40%, mutta tänä vuonna selvästi edellisvuosiin verrattuna suomalaiskävijöiden määrä on lisääntynyt tuntuvasti.

Syitä tähän on monia, toteaa Designmuseon johtaja Jukka Savolainen, Lux Helsinki keräsi museoon heti alkuvuonna 10 000 kävijää, California – Designing freedom oli myös suosittu näyttely suomalaisten keskuudessa. Timo Sarpanevan näyttely on ollut yleisömenestys, näyttely on houkutellut museoon tähän mennessä jo 65 000 kävijää ja nähtävissä on jo nyt näyttelyn loppua kohden yleisöryntäys. Mukavinta on ollut huomata, että Sarpanevan muotoilu kiinnostaa kaikenikäisiä kävijöitä.

Timo Sarpaneva -näyttely on avoinna yleisölle vielä 23.9. asti. Lokakuussa Designmuseossa avautuu arkkitehti ja muotoilija Josef Frankin suurnäyttely (12.10.).

Tänä vuonna voi Designmuseossa hyvin mennä rikki 200 000 kävijää, joka on erikoismuseolle upea saavutus, lisää Savolainen iloisena.