Jamo lanseeraa uudistuneen ja katseenkestävän Studio-kaiutinmalliston

Tanskalaisesta designperinnöstä ammentava Jamo lanseeraa uudelleen suunnitellun Studio 8 -kaiutinmalliston. Mallisto on ollut yksi Jamon keskeisimmistä mallistoista jo vuosikymmenien ajan. Uudistunut Jamo Studio 8 Series yhdistää innovatiivista ja nykyaikaista muotoilua sekä edistyksellisiä akustisia ominaisuuksia ja tasapainotetun luonnollisen soinnin – useassa hintaluokassa. Sarjan suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota yksityiskohtiin, jotta kokonaisuudella olisi yhtenäinen ja saumaton ilme. Kaiuttimet ovat saatavana valtuutetuilta Jamo-jälleenmyyjiltä.

Uudistuneen Jamo Studio 8 -kaiutinmalliston suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti nykyaikainen asuminen. Uudistuneen kompaktin muotoilun ansiosta Jamo Studio 8 -kaiuttimet ovat ihanteellinen valinta urbaaniin kotiin. Pelkistetty skandinaavinen muotoilu yhdistyy hienostuneisiin puukuviollisiin yksityiskohtiin diskanttikaiuttimissa sekä koteloiden alakappaleissa ja jaloissa. Innovatiiviset ratkaisut varmistavat sarjan yhtenäisen ja saumattoman ilmeen. Kaikki kaiuttimet ovat saatavilla kolmessa erilaisessa sisustuksellisessa pinnoitusvaihtoehdossa: valkoisena, pähkinänsävyisenä sekä mustana. Valkoisissa kaiuttimissa etukangas on höyhenenharmaa, ja pähkinän ja mustan värisissä kaiuttimissa kangas on graffitinharmaa.

Jamo Studio 8 -passiivikaiuttimien mallisto sisältää kolme lattiakaiutinta (S 809, S 807 ja S 805), kaksi kirjahyllykaiutinta (S 803 ja S 801), kaksi keskikaiutinta (S 83 CEN ja S 81 CEN), kaksi subwooferia (S 810 SUB ja S 808 SUV) sekä Dolby Atmos® -sertifioidun korokekaiuttimen (S 8 ATM).

Lattiakaiuttimien (S 809 ja S 807) ja kirjahyllykaiuttimen (S 803) yläosassa on tyylikkäät, johtavat metallikiinnikkeet, jotka toimivat samalla kontaktiliittiminä S 8 ATM Dolby Atmos® -korokekaiuttimille. S 8 ATM -kaiuttimien metallijalat asettuvat suoraan näihin liittimiin, jolloin vältetään ylimääräiset johtojenvedot kaiuttimen takaa. Lattiakaiuttimien magneettikiinnikkeinen etukangas siirtyy ylöspäin, asettuen Dolby Atmos® -korokekaiuttimen eteen, jolloin kokonaisuudelle muodostuu yhtenäinen ilme.

Kapeat 10 ja 8 tuuman subwooferit (S 810 ja S 808 SUB) voidaan sijoittaa joko pysty- tai vaaka-asentoon seinän viereen tai huonekalujen alle katseilta piiloon. Molemmissa laitteissa on pohjakiinnikkeinen vahvistin ja 90 asteen virtaliitin, jotka helpottavat laitteen sijoittamista ahtaisiinkin paikkoihin ja samalla varmistavat siistin ilmeen.

Laadukasta työnjälkeä, ajatonta muotoilua ja luonnollista ääntä jo 50 vuoden ajan

Jamon perustivat vuonna 1968 Preben Jacobsen ja Julius Mortensen. Perustajien sukunimien ensimmäisistä kirjaimista nimensä saaneen yrityksen taustalla oli puuseppä Jacobsenin vuonna 1966 perustama työpaja. Jacobsen sovelsi kotelonvalmistustaitojaan ja akustiikkatietämystään ja valmisti itse suunnittelemiaan kaiuttimia. Hänen työpajansa sijaitsi vanhassa kanalassa Jyllannin rannikolla Glyngøren kalastajakylässä. Jacobsenin avuksi tuli hänen lankonsa, Mortensen, jolla oli ulkomaankaupan kokemusta kalastusalalta. Vuoteen 1994 mennessä Jamo oli kasvanut Euroopan suurimmaksi kaiutinvalmistajaksi. Vuodesta 2005 Jamo on ollut osa yhdysvaltalaista kaiutin- ja äänentoistoyhtiötä Klipsch Audiota.