Jotkut Chanelin asiakkaat käyttävät niin paljon rahaa, että brändi avaa heille erikoisliikkeitä

Huippuluokan muotitalot ovat aina pisteyttäneet varakkaita asiakkaitaan. Mutta viime aikoina tuotemerkit, kuten Chanel, ovat huolissaan siitä, että heidän tavallinen myymäläkokemuksensa ei ole tarpeeksi eksklusiivinen, ovat päättäneet tarjota suurimmille kuluttajilleen jotain uutta: kokonaisia yksityisiä kauppoja, jotta he voivat vaeltaa kaupassa rauhassa.

Nämä yksityiset putiikit, jotka on kutsuttu vain asiakaskunnan ylimmälle tasolle, avataan ensi vuonna ja ovat osa ranskalaisen talon pyrkimystä lisätä yksinoikeutta. Viime vuonna Chanel nosti käsilaukkujensa hintoja kolme kertaa ja nosti joitain tyylejä yli 10,000 XNUMX dollarin rajan. Chanelin laukut maksavat nyt keskimäärin 71% enemmän kuin ennen pandemiaa Jefferies-välittäjän mukaan.

Strategia näyttää toimivan. Linjat havaitaan säännöllisesti ulos putiikkiensa ovesta, ja viime vuonna Chanelin tulot nousivat 50% vuodesta 2020. Suurimmat luksusryhmät kautta linjan kohauttavat olkapäitään Ukrainan sodasta ja osakemarkkinoiden sulamisesta, mikä viittaa menojen kerrostumiseen varakkaiden ja pelkän varakkaiden massan välillä.

Selvyyden vuoksi, monissa luksusbrändien lippulaivamyymälöissä on jo köytetty ylin kerros tai yksityinen siipi, joka on vain VIP-henkilöiden käytettävissä, mutta laantuva pandemia lisää poikkeuksellisten kokemusten kysyntää. Uusi yksityinen putiikkistrategia rajaa myös jälleenmyyjät, jotka hyödyntävät vero- ja valuuttaeroja kääntääkseen tavaroita, ja todelliset asiakkaat, jotka rakastavat brändiä.

Nämä eksklusiiviset myymälät avataan ensin Aasiassa. Sen lisäksi, että suurin osa ylellisyyden tulevasta kasvusta on siellä, aasialaiset ostajat asettavat paljon korkeamman prioriteetin eksklusiiviselle ostokokemukselle,  tällä viikolla julkaistu Julius Baerin raportti havaitsi.

”Eurooppalaiset haluavat laadukkaan tuotteen, jolla on hyvät neuvot ja jälkihoito, kun taas aasialaiset ovat kiinnostuneempia eksklusiivisesta ostokokemuksesta”, se sanoi. ”Tämä saattaa selittää, miksi monet ylellisimmistä brändiputiikeista ovat nykyään Dubaissa tai Shanghaissa, eivät Lontoossa tai Milanossa.”

”Vain kutsutut kaupat” ovat kasvava trendi luksusmuodissa

Se ei myöskään ole vain Chanel. Viime joulukuussa Brunello Cucinelli avasi New Yorkiin vain ajanvarausmyymälän , tilan, joka on suunniteltu niin, että asiakkaat tuntevat astuvansa suunnittelijan kotiin. Samana vuonna Harrods, ylistetty brittiläinen tavaratalo, alkoi levittää ”Residence” -konseptejaan ympäri Kiinaa. Ensin Shanghaissa ja sitten Pekingissä avatut tilat ovat tiukasti kutsusta sen ylimmälle tasolle.

”En usko, että erittäin korkean nettovarallisuuden segmentti haluaa taistella tiensä ostoskeskukseen”, Harrodsin toimitusjohtaja Michael Ward sanoi tuolloin. ”He haluavat saada tämän kyvyn olla erilaisia, päästä yksityiseen kauppaansa ja tavata ystäviään.”