Juhla- ja häälook 2018 kimaltaa ja säkenöi – partaa myöten

Tahdotko? Tahdon – glitteriä ja timantteja! 

Häät ovat paitsi rakkauden, myös kauneuden juhlaa. Morsian ja sulhanen haluavat olla elämänsä suurena hetkenä parhaimmillaan – kuten myös heidän lähipiirinsä anopista kaasoon ja muihin juhlavieraisiin. Yhä useamman juhlalookin kruunaa timantti. Se voi kimaltaa myös parrassa.

Häät ovat yksi elämän perinteikkäistä juhlista, mutta samalla häistä halutaan yhä uniikimpia. Juhlia järjestetään erityisteemoin ja puvuissa on yhä enemmän valinnanvaraa. Tänä vuonna häälookin nousevana trendinä ovat glitter ja ihotimantit, joilla voi korostaa yksilöllisyyttään ja kohottaa juhlatunnelmaa.

”Glitter ja ihotimantit tekevät vauhdilla tuloaan Suomeen. Ne ovat tuttuja Lady Gagan ja kumppaneiden showbisneksestä, mutta esimerkiksi Briteissä ne ovat jo iso juttu myös tavallisten ihmisten juhlameikissä”, kertoo meikkitaiteilija Elina Kymäläinen Tampereen keskustan Meikkistudio ElinaK -liikkeessään. 

Kimmellystä asiakkaan toiveesta

Suomessakin glitter tunnetaan jo pidemmältä ajalta tietyissä piireissä kuten tanssiharrastuksissa. ”Sain kimmokkeen tehdä oman glittersarjani, kun yksi ystäväni halusi ostaa minulta laadukasta glitteriä. Hänen tyttärensä harrastaa cheerleadingia ja tytöt käyttivät kasvoillaan askarteluglitteriä. Ryhdyin tuumasta toimeen ja nyt valikoimissani on iholle, hiuksiin ja kynsiin tarkoitettu laaja glittersarja Glitter by ElinaK. Myyn sitä omassa salongissani ja jälleenmyyjien kautta sekä verkkokaupassa. Tuotteisiini voi tutustua myös monissa tapahtumissa kuten häämessuilla. Esimerkiksi Kaapelitehtaan häätapahtumassa timanttejani nähdään muotinäytöksessä.”

Glitter by ElinaK sisältää noin 60 eri sävyä, mukana pimeässä loistavia glittereitä, ja myynnissä on myös useammanlaisia kiinnitysaineita. ”On iholiimaa ja -suihketta. Ne tekevät glitteristä kosketuksenkestävän. Kevyempään kiinnitykseen käy vaseliini tai hiusgeeli. Glitterin lisäksi valikoimassani on monenkokoisia, -muotoisia ja -sävyisiä ihotimantteja. Niitä käytetään glitterin tapaan ihokoristeena ja timanteissa on se hyvä puoli, että niitä voi käyttää yhä uudelleen.

Kasvoilla ja kulmakarvoissa

Olet saattanut jo törmätä ElinaK:n säihkeeseen. Glitter by ElinaK lanseerattiin viime kesänä ja sitä on nähty myös julkisuudessa. ”Tämä ei ole yksinomaan naisten juttu. Viime Nenäpäivässä puheluihin vastaavien julkkisten yllä näkyi ennakkoluulottomasti glittereitäni. Muun muassa Brother Christmasin kulmakarvoissa oli glitteriä!”

Hääpari voi käyttää glitteriä monin tavoin, morsian kasvomeikin lisäksi esimerkiksi kynsissä, korostamaan decolteeta, olkapäitä tai kampausta.”Samoin ihotimanttejani voi käyttää luovasti: koruina missä päin kehoa tahansa, vaikkapa selässä. Pikkutimantteja voi kiinnittää iholle myös rajaamaan kauniisti puvun hihansuita tai rintamusta. Moni tekee niistä häihin tai muihin juhliin kimaltavan timanttitatuoinnin. Miehetkin käyttävät niitä. Eräskin sulhanen peitti timanteilla häiden ajaksi niskatatuointinsa. Eli niillä voi peittää ja korostaa.”

Ekoglitterit tulevat

Elina Kymäläinen on arvostettu ja palkittu meikkitaiteilija ja hän on käyttänyt glitteriä myös kokovartalomaalauksiin, ilmeisen menestyksekkäästi, sillä hänellä on bodypaintingin SM-kisoista useita mitaleita, myös ykkössijoja. Mistä Kymäläinen saa inspiraationsa? ”Olen aina ollut visuaalinen ja kiinnostunut kauneudesta ja uutuuksista. Seuraan jatkuvasti maailman trendejä. Seuraava iso juttu saattavat olla ekoglitterit ja minäkin otan ne valikoimiini jo tänä keväänä.”

Kymäläinen tekee maskeeraajan työtä kunnianhimoisesti ja hänet tunnetaan alalla monipuolisena ammattilaisena. Taustalla ovat myös parturi-kampaajan opinnot ja teatterialan ammattitutkinto maskeerauksesta. Kymäläinen palvelee yksityisasiakkaiden lisäksi julkisuuden produktioita ja henkilöitä ja toteuttaa esimerkiksi mainoskuvaus-, teatteri- ja TV-maskeerauksia.

Laatu on Kymäläiselle tärkeä asia ja hän on oppinut kymmenen vuoden uransa aikana luottamaan tiettyihin tuotesarjoihin. ”Toimin neljä vuotta Make up Factoryn jälleenmyyjänä ja nykyisin olen sen maahantuoja. Se on saksalainen tuotesarja, jolla on loistava hinta-laatusuhde. Arvostan myös sitä, että Make up Factory sopii niin monelle, koska sen tuotteista suuri osa on hajusteettomia ja parabeenittomia, ja sävyt sopivat hyvin suomalaisille.”

Häälook 2018 TOP3-trendit by ElinaK

1. voimakkaat huulet
2. ihotimantit
3. hehku: metallinsävyt ja kimallus

+  miehekkään parran glitteröinti