Aki Choklat Kengästä syntyi heijastin

Erityisesti kenkä- ja asustesuunnittelijana mainetta niittänyt Aki Choklat teki uuden aluevaltauksen ideoimalla heijastimen. Värien käytöstä tunnettu Aki Choklat suunnitteli heijastimen, jossa hänen tyylinsä todella näkyy. Victorian Hip-Hop -heijastin on uutuus, jossa värien loisto suorastaan kutsuu luokseen.

Idea heijastimeen lähti yhdestä Akin uran tärkeimmästä kenkämallistosta. Victorian Hip-Hop kenkäkokoelma syntyi, kun Aki yhdisti urheilullisten street -kulttuurien inspiraatiot 1800 -luvun loppu puolen kenkäsiluettiin. Mallin värit olivat samat kuin nyt syntyneessä heijastimessa ja klassinen nappikiinnitys oli saappaan sisäpuolelta modernisoitu vetoketjulla. Akin kengissä on värien käyttö ollut aina tärkeää, minkä vuoksi tämä jalkine onkin yksi hänen merkittävimpiä töitään kenkäsuunnittelijana. Victorian Hip-Hop kenkäkokoelma oli Akin ensimmäinen naisille suunnattu mallisto, jota myytiin mm. Englannissa ja Pohjois-Amerikassa.

Aki Choklatin Victorian Hip-Hop -heijastinta valmistaa kotimainen Saintex Oy. Aki Choklatin lisäksi heijastimia Saintexille on suunnitellut muun muassa Eero Aarnio, Paola Suhonen sekä Elina Aalto & Saara Renvall. Aki Choklatin Victorian Hip-Hop -heijastin, ja muut design -heijastimet ovat myynnissä Heijastinkauppa.fi -verkkokaupassa.