Lindex juhlistaa ruotsalaisia juuriaan

Lindex tuo myyntiin malliston, jonka tuotteet ovat saaneet inspiraationsa kuvataiteilija Carl Larssonin teoksista, ja kankaana on käytetty taiteilijan luomaa De mina -printtiä. Carl Larsson ja hänen vaimonsa Karin olivat 1800-luvun lopulla Ruotsissa aikansa suuria taiteilijoita, ja heidän taiteensa on vahva osa ruotsalaista kulttuuriperintöä. Mallistoon kuuluu yhteensopivia ja historiaa huokuvia kesävaatteita naisille, vauvoille ja pienille lapsille.

”Karin ja Carl Larsson olivat aikansa edelläkävijöitä, ja heidän taiteensa on jättänyt jälkensä ruotsalaiseen kulttuuriperintöön. Olemme ylpeitä Lindexin ruotsalaisista juurista ja siitä, miten ne määrittelevät mallistojemme suunnittelua, laatua ja vastuullisuutta. Siksi tuntui luonnolliselta idealta suunnitella kaunis kesämallisto, jolla on vahva yhteys ruotsalaiseen taidekulttuuriin”, kertoo Inger Lundqvist, Lindexin lastenvaatteiden Design & Buying Manager.

Lindex x Carl Larsson kesämallisto koostuu klassisista ja yhteensopivista kesävaatteista lapsille, vauvoille ja naisille. Röyhelömekkoja, pehmeitä kesäpaitoja ja asusteita – kaikissa ihastuttava Carl Larssonin De mina -kukkaprintti. Vaatteet ovat saatavilla utuisen sinisen, keltaisen ja korallin sävyissä. Kaikki tuotteet on valmistettu pehmeästä, laadukkaasta ja GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta.

Ruotsalaiset taiteilijat Karin ja Carl Larsson olivat aktiivisia 1800-luvun loppupuoliskolla, ja he täydensivät toisiaan taiteensa kautta. Karinin luovuus ja taiteellinen maku olivat tärkeä osa Carlin taidetta. Heidän kotinsa näkyy vahvasti Carl Larssonin taiteessa: sen rohkea sisustus, modernit tekstiilit ja rustiikkiset huonekalut – joista suurimman osan Karin suunnitteli itse. Karin loi kodin, jota Carl kuvasi maalauksissaan ja yhdessä he loivat taidetta, joka edustaa Ruotsia ja jota arvostetaan laajasti maailmalla.

Mallisto on saatavilla osoitteessa lindex.com ja valikoiduissa myymälöissä toukokuusta alkaen.

Lindex on yksi Euroopan johtavista muotiketjuista. Lindexillä on noin 450 myymälää 18 markkinalla ja verkkomyyntiä oman verkkokaupan sekä maailmanlaajuisesti third party -alustojen kautta. Lindexin liikeidea on tarjota inspiroivaa ja hintansa arvoista muotia vastuullisille ja muotitietoisille naisille. Valikoimaan kuuluu useita eri kokonaisuuksia naisten alusvaatteita, naistenvaatteita ja lastenvaatteita. Lindex kasvaa ja laajentaa toimintaansa sekä omissa kanavissaan, että yhdessä franchise-toimijoiden ja globaalien muotiverkkoalustojen kautta. Lindexin kestävyyslupaus tuleville sukupolville pitää sisällään naisten voimaannuttamisen, maapallon kunnioittamisen ja ihmisoikeuksien turvaamisen. Lindex on Stockmann konsernin omistama tytäryhtiö. Lisää tietoa osoitteessa www.lindex.com