Suomalainen designyritys Mifuko kasvaa Yhdysvaltojen markkinoilla

Sisustusalan designyritys Mifuko Oy on käynnistänyt yhteistyöprojektin yhdysvaltalaisen Crate and Barrelin kanssa. Crate and Barrel lanseeraa Mifukon tuotteet ja tarinan sisustusliikkeidensä tuloaulassa.

Mifukon koreissa kenialainen perinteinen käsityö yhdistyy suomalaiseen muotoiluun. Toiminta on World Fair Trade Organization -järjestön (WFTO) sertifioimaa ja tuotteet valmistetaan Reilun kaupan periaatteita noudattaen.

Mifuko työllistää kenialaisia käsityöläisiä ja sitä kautta luo hyvinvointia maaseudun naisyhteisöille. Tavoitteemme on tarjota asiakkaille eettisesti ja vastuullisesti valmistettuja kestäviä tuotteita, joiden kysyntä on kasvanut ilahduttavasti viime vuosina.

Voimakkaasti kansainvälistyvä yritys osallistuu syyskuussa Pariisin Maison&Objet messuille seitsemättä kertaa.

Olemme iloisia, että Mifukon tarina leviää laajalti Yhdysvalloissa. Meille on tärkeää, että voimme kertoa korintekijöiden tarinan asiakkaalle. Tilaukset tuovat työtä ja turvaa maaseudulle, jossa muuten tulonlähteitä ei pienviljelyksen ja käsitöiden lisäksi juuri ole. Korit ovat taidokkaasti valmistettuja ja hyvin suunniteltuja, niitä on ilo viedä maailmalle, kertovat yrityksen perustajat Mari Martikainen ja Minna Impiö.