Unelmien hääpuku oman vartalotyypin mukaan?

Ennen ensimmäistäkään morsiuspukusovitusta asiantuntijat suosittelevat jokaista morsianta tunnistamaan oman vartalotyypin ja hahmottamaan, millainen vartalomalli heillä on. Vaikka vartalomalleihin liittyvät ohjeet saattavat vaikuttaa monimutkaisilta, todellisuudessa hääpukukaupan ammattitaitoiset myyjät voivat auttaa löytämään täydellisen puvun, kunhan morsian tuntee oman tyylinsä ja mieltymyksensä.

Vartalomallin mukaisesta pukeutumisessa ei tarvitse olla asiantuntija hääpukua valitessa. Riittää, kun tiedät oman tyylisi ja sen, mistä pidät. Myyjät voivat tarjota asiantuntevaa apua ja suositella erinomaisia vaihtoehtoja – lopullinen päätös tehdään kuitenkin vasta sovituksen yhteydessä.

Jos kuitenkin olet kiinnostunut tutkimaan erilaisia hääpukumalleja ja selvittämään, millaisia vaihtoehtoja löytyy eri vartalotyypeille, tässä on lyhyt pikaopas auttamaan mekkomalliviidakon keskellä.

A-linjainen hääpuku

A-linjainen häämekko on kaikista klassisin malli, saaden nimensä A-kirjainta muistuttavasta muodostaan. Se on vartaloa myötäilevä yläosa, joka levenee voimakkaasti vyötäröltä helmaa kohti. Tämä malli sopii lähes kaikille vartalotyypeille, mikä tekeekin siitä yhden suosituimmista hääpukumalleista.

Kapealinjainen hääpuku

Kapealinjainen hääpuku muistuttaa A-linjaa, mutta sen helma ei levene vyötäröltä. Sen lantion kohdalla helma myötäilee kauniisti vartalon muotoa, korostaen naisellisia muotoja. Helma alkaa levenemään vasta hieman alempaa, ja tämä malli on erityisen imarteleva lantion korostamiseen.

Empire-hääpuku

Empire-mallin hääpuku on rinnalta istuva, suoraan rinnan alta lähtevä hameosa. Tämä malli imartelee kaikkia vartalotyyppejä ja sopii erityisen hyvin odottaville äideille. Helma laskeutuu kauniisti vatsan kohdalta, antaen vatsalle tarvittaessa kasvunvaraa.

Merenneito-hääpuku

Merenneito-mallin häämekko vaatii rohkeutta, sillä se on erittäin vartalonmyötäinen ja tyköistuva. Se sopii sekä pitkille että lyhyille morsiamille, jotka haluavat korostaa naisellisia muotoja. Helma alkaa levenemään vasta polven tienoilta, ja valittavana on sekä runsaasti että maltillisemmin leveneviä vaihtoehtoja.

Prinsessa-hääpuku

Prinsessa-mallinen hääpuku on perinteisesti olkaimeton ja siinä on korsettia muistuttava yläosa. Helma on suuri ja leveä, korostaen vyötäröä imartelevasti. Nykyään prinsessa-hääpukuja löytyy myös erilaisilla hihoilla ja olkaimilla, tyydyttäen erilaisia makuja.

Lyhythelmainen hääpuku

Lyhyt helma sopii häihin, joissa kaivataan rentoutta, tai jos morsian ei tunne oloaan pitkähelmaiseksi morsiameksi. Lyhyitä hääpukuja on saatavilla eri mittaisina, tarjoten vaihtoehtoja erilaisille tunnelmille.

Housuhääpuku

Modernit morsiamet voivat valita myös erilaisia haalareita ja housupukuja perinteisen mekon sijaan. Tällainen rohkea valinta löytyy monista trendikkäistä hääpukumallistoista.

Kaiken kaikkiaan hääpukua valitessa avainsana on itsevarmuus – kokeile erilaisia malleja ja löydä juuri se hääpuku, joka tuntuu omalta. Vartalomalli voi toimia hyvänä lähtökohtana, mutta lopulta henkilökohtaiset mieltymykset ja itsevarmuus ratkaisevat sen, mikä on se täydellinen hääpuku juuri sinulle.