Warma-Uunien KiVa 100 kl on varaavan takan ja kiertoilmatakan hybridi, jonka sydämenä on Jøtul!

Kotimainen varaavien takkojen kehitystyön edelläkävijä Warma-Uunit Oy on julkaissut malliston, jossa täysveriset varaavat takat ovat myös aitoja kiertoilmatakkoja, eli siis kahden tulisijatyypin täydellisiä hybridejä.

KiVa100kl

Perinteisesti varaava takka lämpiää kierrättämällä kuumia savukaasuja rungon sisällä savukanavissa ja kun runkoon yhdistetään laadukas kiertoilmasydän, saadaan kummankin tulisijatyypin parhaat ominaisuudet yhdistettyä täydelliseen takkaan.

KiVa 100 kl on varustettu laadukkaalla norjalaisella valurautaisella Jøtul-sydämellä. Sydämessä on lasi kahdella sivulla, joka antaa tulisijalle tyylikkään moneen tilaan sopivan ulkomuodon ja mahdollistaa laajan katselukulman takkatulen tunnelmalliseen loimuun.

Kiertoilmasydän antaa lähes välittömästi sytyttämisen jälkeen miellyttävää lämpöä huonetilaan ja kuivattaa mahdollisesti kosteahkon sisäilman esimerkiksi vapaa-ajan asunnolla nopeasti viihtyisälle tasolle. Varaava runko tasaa kevytkuoriselle kiertoilmatakalle ominaista hallitsematonta lämmöntuottoa ja pitää huolen siitä, ettei huonetilan lämpö nouse tukalaksi. Kiertoilmasydämen palotekniikka mahdollistaa puhtaan palotapahtuman ja pienen polttopuuntarpeen.

Kiertoilmatakoissa savukaasut vapautuvat yleensä suoraan harakoille, mutta KiVa 100 kl ottaa talteen lämmön pitkistä savukanavista varaavaan runkoon ja luovuttaa lämpöä tasaisesti jopa vuorokauden ajan. KiVa-tulisija on siis perinteistä kevytkuorista kiertoilmatakkaa huomattavasti taloudellisempi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto.