Lindexin vuositulos ja kannattavuus paranivat

Lindex julkisti tänään koko vuoden 2019 ja sen viimeisen neljänneksen tuloksensa ja myyntinsä. Yhtiö jatkoi positiivista kehitystä ja paransi kannattavuuttaan kaikilla markkinoilla, myyntikanavissa ja liiketoiminta-alueilla.

Lindexin vuoden 2019 liiketulos oli 340 MSEK (298 MSEK 2018). Vuoden 2019 oikaistu liiketulos oli 369 MSEK (312 MSEK 2018). Yhtiön merkittävästi parantunut kate, vahvistunut digitaalinen kasvu ja hyvä kulunhallinta vaikuttivat yhdessä liikevoiton voimakkaaseen kasvuun.

”Olemme erittäin tyytyväisiä vuoden 2019 vahvaan kehitykseemme, mikä näkyi hienosti kasvaneessa myynnissä. Kahden viime vuoden aikana tuloksemme on lähes kolminkertaistunut, mikä on osoitus Lindexin vahvasta kasvusta. Menestyksemme avain on ollut strategiset sijoitukset ja kaikkien työntekijöidemme omistautunut panos”, sanoo toimitusjohtaja Susanne Ehnbåge.

Lindexin kokonaismyynti kasvoi vuonna 2019 Ruotsin kruunuissa 0,8 prosenttia, ja vertailukelpoinen myynti paikallisissa valuutoissa kasvoi 1,2 prosenttia. Myynti kasvoi viimeisellä neljänneksellä Ruotsin kruunuissa 0,3 prosenttia, ja vertailukelpoinen myynti paikallisissa valuutoissa kasvoi 0,9 prosenttia. Muotiyhtiön kasvu verkossa jatkui, ja verkkomyynti kasvoi koko vuonna 24,3 prosenttia ja neljännellä neljänneksellä 16 prosenttia. Samanaikaisesti keskiostos kasvoi ja kävijät sekä asiakkaat verkkokaupassa lisääntyivät.

Lindexillä on edessään mielenkiintoisia aikoja, ja sillä on kunnianhimoiset tavoitteet jatkaa globaalia kasvua sekä omien kanaviensa että kumppaniyhteistyön kautta.

”Vuodesta 2020 on tulossa meille kiinnostava ja tapahtumarikas. Kehitämme valikoimiamme jatkuvasti, ja olemme juuri julkaisseet uuden sisustusmallistomme Lindex Baby Home:n. Optimoimme valikoimiamme asiakkaidemme näkemysten ja tarpeiden pohjalta ja pyrimme entisestään selkeyttämään muotikonseptejamme. Keskitymme kehittämään ja vahvistamaan myymäläverkostoamme ja tukemaan myös digitaalista kasvua. Yhteistyömme Zalandon kanssa ja verkkomyynnin aloittaminen Kiinassa ovat tärkeitä merkkipaaluja Lindexin globaalissa laajentumisessa”, toteaa Susanne Ehnbåge.