Muoti ja trendit – Millaisia ovat miesten trendit sekä tyylit

Muotimaailma on melko suuresti naisten pyörittämä, johon syynä on montakin asiaa. Naiset ovat muutenkin hyvin tarkkoja, kun se tulee pukeutumiseen sekä meikkaamiseen ja naisilla on hyvä silmä vaatetukseen eli mitkä kappaleet näyttävät hyvältä minkäkin kanssa ja aina myös että kenen päällä.

Me miehet emme niinkään tarkkaan katso omia vaatteitamme, kunhan töihin sekä tärkeisiin tapaamisiin pukeudumme fiksusti ja että ne olisivat mukavat päällämme, kun taas moni nainen pyrkii asustekokonaisuudessaan täydellisyyteen, sama meikkaamisen sekä hiuksien laittamisen suhteen. Miesten kohdalla hiukset eivät ole niin tärkeässä asemassa, mutta mekin kuitenkin pyrimme laittamaan kampauksemme niin ettei se näytä ihan siltä, että olisimme juuri nousseet kuolleista.

Aikoinaan miehet pukeutuivat hyvin mennessään esimerkiksi kasinoille pelaamaan, mutta nykyään sitäkään ei tarvitse tehdä kun rahapelit siirtyvät entistä enemmän nettimaailmaan, joka tarjoaa jokaiselle aikuiselle mahdollisuuden pelata vaikka livepöydäsä rulettia suoratoistona omalta kotisohvalta.

Henkilökohtainen tyyli

Se mitä miesten pukeutumiseen taas kuuluu, riippuu hyvin henkilöstä, samoin kuin naistenkin kohdalla, mutta erona taas on se juurikin ettemme esimerkiksi aina mieti mikä väri sopii minkäkin kanssa. Toki miesten vaatetus sekä nimenomaan yksittäiset vaatekappaleet ovat muodoltaan aina hyvin yksinkertaisia. Yksi hyvä esimerkki kuitenkin meidän asustekokonaisuudestamme ovat siistit farkut sekä kauluspaita, jotka sopii lähes kaikille miehillä. Toki myös puvut ovat osa monen miesten vaatekaappia, mutta joita yleensä käytetään töissä tai tilaisuuksissa eikä puvut välttämättä sovi kaikille, pitkät hiukset voivat esimerkiksi olla syy, miksei puku olisi miehelle “muodikas”.

Mutta vaikkakin naiset ovat enemmän esillä muodin keskellä niin yksi hyvä esimerkki miesten panoksesta muodissa on luksus merkki Versace. Tämä erittäin tunnettu brändi sai alkunsa vuonna 1978 kun Giovanni Versace perusti yrityksensä. Versacen mallistot ovat aina olleet tuoreita mutta samalla taas brändilleen perinteisiä, vaatteet ovat materiaaliltaan huippulaatuisia ja ulkonäöllisesti elegantteja, nuorekkaita sekä tyylikkäitä mutta eivät liian silmille käyviä. Versacen tarinaa voit myöskin katsoa suoratoistopalvelu Netflix:stä jossa on tarjolla sarja joka on dokumentti draamasarja Versacen matkasta muodin huipulle. Nykyään Versacen omistaa Michael Kors Holdings, joka osti Versacen vuonna 2018 tähtitieteellisellä 1,83 miljardilla eurolla. Giovannin nuorempi sisar Donatella Versace kuitenkin omistaa vielä 20 prosenttia Versacesta. Donatella on myöskin suunnitellut “henkkamaukalle” (H&M) malliston nimeltä The Very Best Versace for H&M vuonna 2011.

Muita luksusmerkkejä ovat Armani sekä Gucci näistä jälkimmäinen on ehkä jokaiselle tunnetuin, ja senkin perusti mies nimeltä Guccio Gucci joka avasi ensimmäisen liikkeen Firenzeen vuonna 1921 josta hän oli kotoisin.

Vaikka moni näistä brändeistä onkin saanut alkunsa miesten kädestä niin pitää kuitenkin muistaa, että tuolloin naisten arvo maailmassa ei ollut mitenkään kauhean korkea verrattuna nykypäivään, joka vaikutti suuresti naisten mahdollisuuksiin liiketoiminnan kohdalla.

Mutta on kuitenkin sanomattakin selvää, että monet meidän miesten vaatekappaleet on suunnitellut nainen/naiset. Naisilla kuitenkin on enemmän silmää muotiin liittyen.

Miesten yksinkertainen pukeutuminen 2020 luvulla

Miesten yksinkertaisuus pukeutumisessa on kuitenkin alkanut muuttumaan, syynä on ehkä myös internetin olemassaolo ja nettikaupat, joiden kautta me miehet pystymme helposti visualisoimaan erilaisia vaatekappaleita sekä pystymme helposti lukemaan uusista trendeistä.

Mutta kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikkakin tietyt vaatekappaleet eivät “sopisikaan” toisten kanssa yhteen niin kyse on kuitenkin mielipiteistä ja tarkoituksena omassa muodissa ja tyylissä onkin, että itse tykkää.