Nuoren suomalaisen perustama ASUYAMA tekee rantamuotia kalifornialaiseen tapaan

Suomalainen ASUYAMA lanseeraa toisen mallistonsa. ASUYAMAn takana on nuori beach wear -muodin lupaus Tiina Asujamaa. Kalifornialaisesta biitsielämästä vaikutteita saaneissa vaatteissa yhdistyvät rento rantaelämätyyli, ympäristöystävällisyys ja täydellinen istuvuus sekä mukavuus.

ASUYAMA on huoletonta ja korkealaatuista beachwear-muotia, joka toimii sekä rannalla että kaupungissa, päivällä ja illalla. ASUYAMAn uima-asut, bikinit ja vaatteet on suunniteltu nuorille naisille, jotka arvostavat laatua, ympäristöystävällisyyttä ja hyvää istuvuutta vaatteissa. Tiina Asujamaan suunnittelemissa, yksinkertaisen tyylikkäissä vaatteissa käytetään pelkästään college- ja trikoomateriaaleja, jotka ovat 100 % puuvillaa. Moneen bikiniin ja uima-asuun on käytetty korkealaatuista uima-asukangasta, jossa on jopa 79 % puuvillaa, ja joka tuntuu erityisen pehmeältä ihoa vasten. Vaatteiden, uima-asujen ja bikinien istuvuuteen panostetaan erittäin paljon, ja suunnittelussa käytetään aikaa siihen, että vaate sekä näyttää että tuntuu hyvältä. ASUYAMAn tärkeimmät arvot ovat ympäristöystävällisyys, eettisyys ja korkea laatu sekä suunnittelussa että materiaaleissa.

”Ympäristöystävällisyys sekä vaatteiden istuvuus ja mukavuus ovat minulle ensiarvoisen tärkeitä asioita vaatteiden suunnittelussa, ja ne ovat myös selkeitä lähtökohtia materiaalivalinnoissa. Haluan suunnitella vaatteita, jotka korostavat naisen vartalon parhaimpia piirteitä, ja joissa nainen tuntee olonsa itsevarmaksi ja hyväksi”, sanoo ASUYAMAn perustaja ja suunnittelija Tiina Asujamaa.

Tänään lanseerattava mallisto on eksklusiivinen, sillä jokaista vaatetta on valmistettu vain noin 50 kappaletta. Vaatteet valmistetaan Virossa ja ovat myynnissä ASUYAMA onlinekaupassa www.asuyama.com. Uuden malliston vaatteiden ja uima-asujen hinnat ovat noin 40-90 euroa. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluvat jälleenmyyjäverkosto Suomessa sekä kansainvälistyminen.

ASUYAMAn perustaja Tiina Asujamaa inspiroitui huolettomasta biitsielämästä

ASUYAMAn perustaja ja suunnittelija, Tiina Asujamaa, opiskeli vaatesuunnittelijaksi Kaliforniassa, jossa myös ASUYAMA sai alkunsa. Vaatemerkki syntyi intohimosta luoda huolettoman rantaelämän inspiroimia, kauniita ja laadukkaita uima-asuja sekä vaatteita.

”Mietin kyllä, voiko suomalainen suunnitella rantamuotia. Olin luonut uraa muodin parissa jo pitkään ja jollain tapaa olin aina tiennyt suunnittelun kiinnostavan minua. Kaliforniassa ajatus kirkastui. ASUYAMA on syntynyt intohimosta ja halusta tehdä sitä, mistä itse nauttii. Haluan suunnittelemillani vaatteilla välittää tätä itsevarmaa ja hyvää oloa.”

Ennen opiskelujaan Asujamaa ehti työskennellä stylistinä Yhdysvalloissa ja pääsi kartuttamaan kokemustaan mm. red-carpet stylisti Jessica Pasterin assistenttina. Yhdessä he stailasivat Hollywoodin suurimpia tähtiä, kuten Chrissy Teigenin, Miranda Kerrin, Emily Bluntin ja Leslie Mannin, juhliin, kuten Oscars, Golden Globe ja Vanity Fair. Red carpet -stailauksien ohessa hän työskenteli monien eri muotilehtien kuvauksissa, kuten Vogue Australia, Marie Claire UK, Harpers Bazaar Germany.