Tältä näyttää miesten muoti vuonna 2017

Firenzen Pitti Uomo on epävirallinen miesten muotiviikko ja tyylitietoisten näyttäytymispaikka. Elle bongasi 
sieltä seuraavat avaintrendit miesten pukeutumiseen. 
Kirjoita muistiin: enemmän on enemmän.

1. Sano se sukkasin

Näyttävät sukat vievät nyt kengiltä huomion. Trendikkäin pukeutuu kirkkaanpunaisiin, raidallisiin tai pikkuruudullisiin sukkiin, jotka saavat näkyä reilusti lahkeiden alta. Parhailta statement-sukat näyttävät pyöreäkärkisten, ruskeansävyisten derby-kenkien tai skarppien, mustien nahka-loafereiden kanssa.

Lahje on nyt nilkat paljastavan lyhyt, näyttää personal shopper Jacopo Lazzari.

 …tai kengät peittävän pitkä ja leveä niin kuin bloggaaja Ray Morrisonilla. @thestyleresearcher

…tai kengät peittävän pitkä ja leveä niin kuin bloggaaja Ray Morrisonilla. @thestyleresearcher

2. Lahkeen oikea mitta

Vaihtoehtoja on tasan kaksi: tosi lyhyt tai tosi pitkä. Lahje nimittäin. Lyhennä housuja viisi senttiä tai taittele lahje lyhyeksi. Myös farkunlahkeen voi kääntää näyttävästi monta senttiä ulospäin.

Toinen vaihtoehto on hommata reilusti leveälahkeiset housut. Ne saavat laskeutua lepäämään kenkien päälle tai jopa peittää ne kokonaan.

John Henric -miestenvaatemerkin perustaneet John Ekström ja Nicklas Nordbergh luottavat herkkiin ruutuihin. @nicklasnordbergh @johnhenricekstrom

3. Ruutuja siellä, raitoja täällä

Nyt ei riitä pelkkä takki tai housut. Tyylikkäin pukeutuu päästä varpaisiin ruutuihin, raitoihin – tai molempiin. Mustavalkoinen pieni ruudukkokuvio on muodikas, mutta hienovaraisemmillakin ruutu- ja raitapuvuilla hyppäät trendiaallon harjalle. Musta- tai sinivalkoisella raitakauluspaidalla pääsee alkuun.

Coolhunter Marcello Bonvini ennustaa trendejä työkseen. Seuraavaksi tulevat kuulemma kukkakuosit ja jumppavaatteet. @marcellobonvini

4. Tyylikkäin takki

Muotitietoinen vetää ylleen polvimittaisen, pehmeästä villakankaasta valmistetun ulsterin, jossa on kaksi riviä nappeja ja selkämykseen kiinnitetty vyöpala. Väljäksi leikattu takki toimii niin avonaisena, viittamaisesti olkapäillä lepäävänä kuin kiinni napitettuna. Parhaalta se näyttää beigen, hiekan tai kamelin sävyisenä, mutta viininpunaisella, metsänvihreällä, harmaalla ja tummansinisellä on myös kannattajansa.

Puolalainen muotibloggaaja Lukas Maslowski näyttää, miten beigeen pukeudutaan minimalistisesti mutta pienellä twistillä. @outdersen

5. Älä pelkää beigeä

Kuin hiekkarantaa tuijottaisi. Niin beigevoittoisia ovat kauden tyylikkäimmät asut. Nyt ylle kannattaa vetää joko koko puku yhtä maanläheistä väriä tai sekoitus toisiaan lähellä olevia sävyjä: vaaleaa ja tummaa beigeä, khakia tai ruskeaa. Piristä kokonaisuutta tummanruskeilla tai viininpunaisilla yksityiskohdilla.

Stylisti Graziano di Cintio ja bloggaaja Jojo eli JJ88 Fashionist vaihtoivat kuulumisia Pitti Uomossa. @grazianodicintio @jj88fashionist

6. Kuosien harmoninen sekamelska

Nyt jos koskaan puetaan päälle läjäpäin erilaisia printtejä, materiaaleja ja värejä. Yhdistä raitatakki kukkaprinttipaitaan, laita löysän grunge-printtivillapaidan alle raitakauluspaita ja yhdistä maanläheisiin väreihin vaikka kirkkaita tekoturkisyksityiskohtia. Ota mallia stylisti-konsultti Graziano di Cintiosta, joka veti Pitti Uomossa kukkaprinttipuvun alle kaksi pooloa röyhelöhihoilla.

”Olen jo 40-vuotias, joten mukavuudella on väliä”, sanoo muotitoimittaja Federico Rocca. Skandivillapaita oli tuliainen hänen rakastamastaan Tukholmasta.

 

koko artikkeli:

tekstiPihla Hintikka
kuvatEeva Suutari

https://www.elle.fi/muoti-kauneus/muoti/miesten-muoti-2017/