Vanhan Suurtorin gallerioiden uudet näyttelyt avautuvat 25.5.2018

Vanhan Suurtorin gallerioiden uudet näyttelyt avautuvat 25.5.2018

Galleria Vanha Raatihuone 25.5.–8.7.2018
Eeva-Maija Pulkkinen Moonbody and Centre

pyörittää, palauttaa, kätevä, hedelmä, aistillinen suu, pyöritän ja palautan taas, loppuun palaneet silmät, kysymys: mikä koskettaa?, voimakkaasti, painava, hieno kieli, keltainen, pyörittää voimakkaasti, palautan taas kysymys: kenellä on?, kolmanneksi yleisin, kuiva, forget sensual, get functional!, kalpea kieli, aine, kätevä, hedelmä

Eeva-Maija Pulkkinen (s. 1986) työskentelee Helsingissä ja viimeistelee opintojaan Kuvataideakatemian tila-aikataiteiden osastolla. Hän yhdistää työssään muun muassa kuvanveistoa, kuvia sekä kieltä. Moonbody and Centre -näyttelyn lähtökohtia ovat olleet asioiden kehot, keskipisteet ja materiaalisuuden, kielen sekä kuvittelun väliset suhteet.

Näyttelyä on tukenut Paulon Säätiö.

Brinkkalan galleria 25.5.–8.7.2018
Aura of Puppets – Nukkenäyttely

Aura of Puppetsin nukkenäyttely avaa teatterinukkien ja nukentekijöiden rikasta ja runsasta maailmaa.

Näyttelyssä nähdään kokoelma nukkeja Aura of Puppetsin jäsentaiteilijoiden teoksista vuosien varrelta. Näyttely nostaa valokeilaan nukenrakentajien ammattitaitoa sekä nukketeatterin materiaalisen maailman monipuolisuutta.

”On ilo ja etuoikeus tuoda nukketeatterin maailmaa ja taustoja näin kattavasti turkulaisten nähtäville”, kertoo verkoston toiminnanjohtaja Anni Sundbacka. ”Tavoitteena on avata yleisölle myös prosesseja teosten ja nukkien taustalla sekä esitellä nukketeatteritaiteen runsasta maailmaa. Näyttely toimii siis samalla myös eräänlaisena retrospektiivinä verkoston jäsenten laajasta toiminnasta kuuden viime vuoden ajalta.”

Näyttelyyn osallistuvat tutut hahmot ja nuket mm. teoksista Müna (2013), Vanhan vuoden viimeinen päivä (2013), Catacombes (2017), Nooat (2018), Paleleva Elefantti (2015/2018) sekä tunnetusta Shakespeare-trilogiasta (Myrsky 2013, Romeo & Julia 2015, Prinsessa Hamlet 2017). Mukana nähdään myös materiaalia viime syksyn Lemminkäinen ja äiti -suurteoksesta ja Kuuma Ankanpoikanen -ryhmän hullunkurisia eläinhahmoja.

Aura of Puppets on 56 ammattinukketeatteritaiteilijasta koostuva verkosto, joka edistää nukketeatterin asemaa valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Jäsenistöön kuuluu merkittävimpiä tekijöitä suomalaisen nykynukketeatterin kentältä. Verkosto on palkittu mm. näyttämötaiteen valtionpalkinnolla ja Kritiikin kannuksilla.