Ville Leino ja suomalainen muoti: BilleBeino

Se, että suomalainen jääkiekkoilija nähtäisiin missin kanssa, jolla on yllään muotiluomus, on arkipäivää. Mutta se, että suomalainen jääkiekkoilija lähtisi itse aktiivisesti vaikuttamaan muotitrendeihin, on hieman erikoisempi asia, mutta juuri sitä ex-jääkiekkoilija Ville Leino teki. Kasinopelit on vähän sama asia kuin lähtisi muotialalle, toiset tekevät siinä miljoonia, ja toiset jäävät vuodesta toiseen unelmoimaan, Leino teki jotain sellaista, mistä monet vain unelmoivat, hän loi oman Billebeino brändin Juhani Putkosen kanssa.

Kaikki alkoi 2014

Pipoja, paitoja, huppareita, takkeja, housuja urheiluun ja vapaa-aikaan, sitä on Billebeino. Billebeino on merkki, jonka hyvin tunnistettava logo on näkynyt vaikka minkä urheilajin yhteydessä niin digialustoilla kuin televisiossakin, mutta mies itse ei liiemmin ole framilla merkkinsä kanssa.

Vuonna 1983 syntynyt Ville Leino teki unelmasopimuksen NHL:ään 2008 Detrot Red Wings joukkueeseen, mutta NHL:n palkkakattoasetusten vuoksi Leino pelasikin kauden AHL:n Grand Rapids Griffins joukkueessa tehden 11 maalia 44 ottelussa, eli ei mitenkään maagisia lukemia. Mutta vuonna 2009 hän pääsi näyttämään kykynsä NHL:ään ja ottelussa oli vastassa Washington Capitals – Leino teki uransa avausmaalin heti ensimmäisessä ottelussaan! Leino kaupattiin Philadelphia Flyersiin, koska peli ei vain lähtenyt kunnolla lentoon Detroitissa. NHL ura päättyi kuitenkin lopulta Buffalo Sabresin riveissä, jonne Leino teki pitkän sopimuksen, joa kuitenkin purettiin ja Leinolle maksettiin palkkaa, vaikkei hän enää pelannutkaan aina vuoteen 2020 saakka, vaikka pelasi silloin Ruotsissa Växjön joukkueessa.

Jääkiekko uran jälkeen hän siis toimii nykyään oman brändinsä Billebeino luovana johtajana. Billebeino vaatteista 100 % on tehty kierrätysmateriaalista ja 40 % ns. Pure Waste tekstiileistä.Billebeino X Pure Waste tekstiilit valmistetaan 100% kierrätetystä materiaalista.

2018 BilleBeino ja Mustanaamio

Billebeino ja legendaarinen sarjakuvasankari Mustanaamio yhdistivät valtavat voimansa kutkuttavaan yhteistyöprojektiin. Maailmankuulun hahmon pahamaineinen pääkallomerkki ja Billebeinon tuttu tiililogo yhdistyvät yksinkertaisella mutta nerokkaalla tavalla mallistossa, joka oli saatavilla vain rajoitetun ajan. Matka ei ole ollut kivuton: Billebeino vietti yli vuoden lupien ja lisenssien kanssa taistelemiseen, ja tekijänoikeuksien omistajien kanssa läheteltiin lukemattomia sähköpostiviestejä.

Mustanaamio on särmä hahmo, jossa on myös ripaus rock’n’rollia. Miettikää, jopa Keith Richards käyttää pääkallosormusta. Mustanaamio eroaa muista supersankareista, koska häneen liittyy hämmentävää mystiikkaa. Olen aivan innoissani tästä kollaboraatioista ja uusista tuotteista.

Ville Leino

Ensimmäinen Mustanaamio-sarjakuva julkaistiin jo vuonna 1936. Aika ei ole kuitenkaan runnellut legendaa, jonka suosio ei näytä hiipumisen merkkejä.

Kuten maailmaa parantavan supersankarin tyyliin sopii, kaikki BILLEBEINO X PHANTOM -malliston hupparit, puserot ja t-paidat on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätysmateriaaleista

2021 Billebeino ja Rovio

Kaupungissa on uusi lintu! Kaksi kotimaista yritystä, Rovio Entertainment ja vaatebrändi Billebeino julkaisivat uuden, rajatun yhteistyömalliston. Mallisto koostui ikonisista Angry Birds hahmoista ja mallistoa varten suunnitellusta uudesta hahmosta, Bille Birdistä. Bille Bird hahmo pohjautuu Billebeinon perustajaan, ex-NHL pelaaja Ville Leinoon. Mallisto koostui rennoista unisex vaatteista miehille, naisille ja lapsille. Vaatteissa seikkaili ikoniset  Angry Birds hahmot yhdessä Billebeinon tunnistettavan logon ja fontin kanssa. Ville Leinon maalaamaa Angry Birds teemaista taidetta esiintyy myös tuotteissa. 

Malliston inspiraationa toimi legendaariset, kaikkien tuntemat Angry Birds pelihahmot. Halusimme tehdä mallistosta leikkisän, hauskan ja värikkään, että se sopii kaikille perheenjäsenille. Oli erittäin inspiroivaa päästä työskentelemään kansainvälisesti tunnetun Rovion kanssa. Ainutlaatuisin ja hienoin asia oli päästä suunnitelemaan ja totetuttamaan oma Angry Birds hahmo, Bille Bird. Teimme eksklusiivisen Bille Bird pehmolelun, joka on saatavilla ainoastaan Billebeinon verkkokaupasta. Ideoimme myös Bille Bird tanssin yhteistyössä DCA tanssikoulun kanssa. Tanssilla halusimme inspiroida ihmisiä liikkumaan, tanssimaan ja nauttimaan elämästä

Ville Leino

Rovio

Rovio Entertainment Corporation on globaali mobiilipeliyritys, joka luo, kehittää ja julkaisee mobiilipelejä joita on ladattu 4,5 miljardia kertaa. Rovio tunnetaan parhaiten Angry Birds brändistä, jonka mobiilipeli julkaistiin 2009.

2022 Billebeino ja Warrior Sports

NHL-pelaaja ja Stanley Cup finalisti Ville Leinon Billebeino ja Warrior Sports lanseerasivat Limited edition-yhteistyömalliston. Mailojen suunnittelussa oli tärkeä saada Billebeinon punainen, musta ja valkoinen värimaailma tuotua mukaan designiin.

Pelasin urallani Warriorilla ja tykkäsin mailan huippuominaisuuksista ja rohkeasta designista. Koen, että nyt oli luonnollinen aika tehdä yhteistyötä.

Mailassa yhdistyy Billebeinon tuoma muoti ja design Warriorin huippuluokan teknisiin ominaisuuksiin. Maila antaa käyttäjälleen tarkkuutta ja voimaa, sekä mahdollistaa hyvän kiekkotuntuman ja kontrollin. 

Minulle oli urallani tärkeää, että hanskassa yhdistyvät käyttömukavuus ja suojaavuus. Nämä ovat olleet myös kulmakiviä hanskaa suunniteltaessa.

Warriorin hanskoissa on useita teknisiä ominaisuuksia, jotka parantavat käsien suojausta ja helpottavat ranteen liikkuvuutta edesauttaen kiekon käsittelyä. Hanskoissa kädet myös pysyvät kuivina, puhtaina ja hajuttomina pidempään.

Koska pelissä on kysymys intohimosta lajiin, varusteilta edellytetään sekä hyviä teknisiä ominaisuuksia ja turvallisuutta, että tyylikästä ulkonäköä. Niistä syntyy taistelijan itsevarmuus!

Warrior Sports

Warrenissa, Michiganissa pääkonttoriaan pitävä Warrior Sports on yksi urheiluvälineteollisuuden johtavista innovatiivisten, tehokkaiden ja huippuluokan varusteiden, jalkineiden ja vaatteiden valmistajista kaikenikäisille ja -tasoisille lacrosse- ja jääkiekkourheilijoille. Yhtiö on perustettu vuonna 1992 ja sen omistaa Pohjois-Amerikan suurimpiin kuuluva urheilujalkinevalmistaja New Balance. Suomessa myynnistä vastaa Warrior Sports Finland.

Billebeino miljoonaliikevaihto

Billebeino teki 2020 yli 2,7 miljoonan liikevaihdon, eli vaatefirma ei ole järin iso, mutta kohtuullinen Suomen mittakaavassa. Vuoden liiketulos jäi hjieman miinukselle, mutta edellisen vuoden tulos oli kevyesti plussalla. Viime vuosina Billebeino on laajentunut myös urheiluun BilleBeino Padel Oy:n kautta Helsinkiin, Kuopioon, Lahteen sekä Jyväskylään.

Alennusmyynnit verkossa

Etsitkö alennustuotteita, tai vaan uusia ideoita lahjoiksi, tai miksei itselle alennusmyynnit ja alennukset ovat monilla sivustoilla saatavissa ja monista eri tuotteista. Alennuskooditsuomi.fi sivusto tuo tarjolla mm. vaatteita sekä miehille, naisille, että lapsille sekä suomalaisista että kansainvälisistä verkkokaupoista.