Vinkit sisustustuotteiden hankintaan

Oletko kyllästynyt kotisi ilmeeseen ja haluaisit vaihtaa siinä jotain, muttet tiedä mistä aloittaa? Et myöskään halua tuhlata hirveitä summia eikä sinulla muutenkaan ole aikaa eikä energiaa ryhtyä mihinkään kunnianhimoiseen metamorfoosiprojektiin? Saako pelkkä remontti-sana sinut paniikkiin? Ei hätää! Kodin ilmettä voi muuttaa pienellä vaivalla ja rahalla erilaisten sisustustuotteiden avulla. Sisustuksen voi helposti piristää niinkin pienellä eleellä kuin ostamalla pari viherkasvia. Tämän aran ensiaskeleen jälkeen saatat innostua ja hankkia vaikkapa erityyppisistä kuosista tai materiaaleista tehtyjä sohvatyynyjä. Ja ennen pitkää metsästät jo netistä hienoja design-valaisimia, jotka toimivat kunnon katseenvangitsijoina. Kaipaatko inspiraatiota sisustusprojektiisi? ReviewsBirdiltä saat todellisiin ostokokemuksiin perustuvia arvioita erilaisista sisustustuotteista ja löydät siellä myös parhaat nettikaupat, minne kannattaa suunnata, kun sisustuskärpänen puraisee! Sisustustuotteita löytyy nykyään verkosta moneen tarpeeseen ja makuun, niin että kodistaan saa helposti uudennäköisen jotain erityistä kautta kuten vaikkapa joulua varten tai aina silloin, kun mieli ja silmät kaipaavat jotain vaihtelua.

Värejä ja kuvioita pienellä budjetilla

Kauniin sisustuksen loihtimiseen ei tosiaankaan tarvita sisustusarkkitehdin tutkintoa eikä etenkään pohjatonta raha-arkkua. Pieni budjetti ei ole este vaan haaste, joka pistää etsimään luovia ratkaisuja ja saa usein aikaan jotain sellaista mitä ei olisi pystynyt kuvittelemaan ennen tähän puuhaan ryhtymistä. Koska kodin sisustus muodostuu monista eri tekijöistä, voi vapaasti valita, mihin haluaa panostaa enemmän ja missä taas voi säästää. Esim. jos sijoittaa kalliisiin tapetteihin, jotka ovat sisustuksen vetonaulana, voi (ja joskus kannattaakin) muun sisustuksen jättää vapaasti niiden varjoon. Jos taas on maksanut sieviä summia huonekaluista, se ei missään nimessä tarkoita, että myös pienet sisustusdetaljit on hankittava samasta kalliista putiikista. Esim. maailmalla tyylitajustaan ihailtu ranskatar onnistuu taitavasti yhdistämään kymmeniä tuhansia euroja maksavan Hermès Birkin -laukun H&M:sta hankittuun huiviin, tai sitten laittamaan samaan ranteeseen Cartier-kellon ja Aasian matkalla poimitun luonnonkivistä tehdyn korun – lopputuloksena on aina omaperäinen ja katseita vangitseva kokonaisuus. 

Pienet yksityiskohdat kuten kynttilät, tekstiilit tai kattausesineet voi hankkia todella pienellä rahalla, ja niitä löytää helposti kaikkialta Ikeasta Jyskiin, lukemattomista verkkokaupoista puhumattakaan. Kehittämällä erityyppisiä kombinaatioita eri väreistä, kuvioista ja materiaaleista, onnistuu luomaan todella eklektisen ja omannäköisen sisustustyylin, jossa kokonaisuus on tosiaankin enemmän kuin osiensa summa. Mielenkiintoisen fusion-tyylin saa aikaan, kun yhdistelee useammasta kulttuurista olevia esineitä. Yhtä hyvin toimii myös eri aikakausia edustavien huonekalujen tai sisustustuotteiden miksaaminen – tätä lähestymistapaa on esim. käytetty monissa huippuhotelleissa, ja niin voit sinäkin, kun käytät mielikuvitusta apunasi!

Pohjoismaisen muotoilun klassikkoja ja uusia design-helmiä

Vannotko skandinaavisen ”vähemmän on enemmän” -sisustustyylin, hygge-filosofian ja klassisen pohjoismaisen muotoilun nimeen? Jos etsit selkeälinjaisia, luonnollisista materiaaleista kuten puusta tehtyjä ja selkeästi räikeitä värejä välttäviä sisustustuotteita, voit valita vapaasti pitkästä listasta verkkokauppoja, jotka erikoistuvat skandinaavista tyylimantraa noudattavien sisustustuotteiden ja huonekalujen myyntiin. Joukosta löytyy niin kansainvälisiä design-palkintoja saaneita ja vuosien varrella todellisiksi muotoiluikoneiksi kehittyneitä taideteoksia, joista saa pulittaa aika sieviä summia, kuin myös pienemmällä budjetilla saatavia aitoa scandityyliä edustavia uustulokkaita, joilla on potentiaalia tulla seuraavien sukupolvien design-legendoiksi. 

Esim. valaisimet kuuluvat sellaisiin sisustustuotteisiin, jotka funktionaalisen tarkoituksensa ohella herättävät myös huomiota milloin milläkin muotoilulla, värillä tai materiaalilla. Ja jos inspiraatio iskee oikein kunnolla, tätä design-helmien keräilyä voi jatkaa metsästämällä vielä suhteellisen tuntemattomien suunnittelijoiden ja muotoilijoiden luomia ainutlaatuisia maljakkoja, kynttilälyhtyjä, tekstiilituotteita ja tauluja.

Tee-se-itse ja perinteiset sisustustuotteet

Jos tykkäät perinteisestä sisustustyylistä, ja sinulle on tärkeää, että kotisi sisustustavarat välittävät paikalliseen historiaan liittyviä tarinoita, mitä jos kokeilisit Suomi-aiheisia tuotteita? Ostamalla erilaisia paikkakuntatuotteita, jotka on tehty paikallisia käsityöperinteitä kunnioittaen, panostat myös laatuun ja historiallisten ammattitaitojen säilyttämiseen. Voit esim. tuoda tuulahduksen karjalaista henkeä kylpyhuoneeseesi perinteisillä kuvioilla kirjottujen pyyhkeiden avulla, tai sitten ihailla juvalaisten puuseppien ammattitaitoa, kun pilkot vihanneksia saarnesta käsityönä valmistetulla leikkuulaudalla.

Perinteisiä sisustustuotteita myyvien verkkokauppojen valikoimasta löytyy usein myös taitaville käsityöläisille suunnattuja tee-se-itse -projekteja, joissa rakkaus perinteisiin ja historiasta inspiraatiota ammentaviin sisustustuotteisiin yhdistyy mahdollisuuteen päästä luovuuteensa vapaalle. DIY-sisustus on muutenkin kehittynyt viime aikoina aikamoiseksi trendiksi, koska sitä kautta voi sekä saada aikaan aidon persoonallisen sisustustyylin, että taistella samalla kulutushysteriaa vastaan ja säästää rahaa johonkin järkevämpään tarkoitukseen. Monet käsityöverkkokaupat tarjoavat kaikenlaisia ihanuuksia, joilla voi kaunistaa oman (ja läheistensä) kodin, ja erityyppiset itsetehdyt tekstiilituotteet kuten tyynynpäälliset, huovat, peitot, liinat yms. ovat juuri sellaisia pieniä yksityiskohtia, jotka luovat sitä kodikkuuden taikaa.

Lyhyesti sanottuna, sisustaminen on ihanaa puuhaa, jota voi harrastaa loputtomiin. Kodin ilmeen päivittäminen ja kotoisan tunnelman lisääminen onnistuu todella pienellä vaivalla ja luovuutensa käyttämisestä tulee aina hyvä fiilis. Sisustamisen yhteydessä voi myös kerrata klassikkotrendit ja tutustua uusiin filosofioihin. Esim. jos hygge-vaiheesi on ohi, ja etsit jotain uutta, mitä jos tsekkaisit wabi-sabin? Tämä muutama vuosi sitten hyggen perijäksi noussut zenbuddhalaisuudesta ammentava filosofia kannustaa ihmisiä pysähtymään ja ihastelemaan maailman epätäydellisyyttä – tätä lähestymistapaa kiva soveltaa myös sisustamiseen, sillä kaikkien sisustustuotteiden ei tosiaankaan tarvitse olla kiiltävän täydellisiä. Päinvastoin, kun niihin hyväksyy luonnolliset virheet ja uniikit säröt, alkaa myös hyväksymään elämän sellaisena kuin se on, kaikessa epätäydellisessä ihanuudessaan.