Vaatteet omalla merkillä

Nykyään on entistä nopeampaa sekä tilata että saada vaatteet juuri sellaisella merkinnällä varustettuna kuin haluat. Tällaisen toiminta on omiaan sekä yrityksien tarpeisiin, että yhdistyksille sekä pienemmässäkin määrässä esimerkiksi synttäreille tai muihin erikoistapahtumiin. Jopa yhden kappaleen painatuksen ovat yhtä mahdollisia kuin tuhannetkin kappaleet.

Vaatemerkintöjä on niin paljon kuin on niitä tarvitsevia tahojakin, mutta jokainen projekti ja jokainen tarve on erilainen. Vaatteet logolla ovat kuitenkin jokaisen saatavilla ja tilattavissa. Logolliset vaatteet ovat tarpeen monessa liike-elämän tilanteessa, muuallakin kuin messuilla tai näyttelyissä.

Vaatemerkintä käytännössä

Vaatteiden merkintään on paljon erilaisia tekniikoita, mutta vaatemerkintää on hyvä lähteä miettimään sen todellisen tarpeen kautta- eli onko esimerkiksi tarkoituksena että vaate ja sen mukana merkintä kestää työmaalla käytössä, vai onko vaate vain esimerkiksi yhden messuviikonlopun käytössä? Näitä erilaisia tarpeita varten on nimittäin sekä omat vaatteensa että omat merkintänsä – esimerkiksi jos tiedetään, että t-paitaa pidetään vain se yksi viikonloppu, on aivan turhaa osaa sitä varten kymmeniä euroja maksavia vaatteita kuin messukäyttöön soveltuvan t-paidan saa eurolla tai parilla.

Vaatemerkinnöissä on hyvä ajatella myös sitä näkyvyyttä – vasta värin vaatteiden värien kanssa ja selkeät kuviot toimivat aina paremmin kuin yksityiskohtaiset kuvat, jotka pitää nähdä aivan vierestä, jotta näkee ja ymmärtää mistä oikeasti on kyse. Parhaimmillaan vaatemerkintä kuitenkin toimii sekä yrityksen käyntikorttina, että kävelevänä mainoksena.

Vaatteita laidasta laitaan

Millaisiin vaatteisiin voi sitten merkintöjä tehdä? Koska tekniikoita merkintöjen tekemiseen on paljon, tarkoittaa se samalla, että myös vaatteita on paljon tarjolla. Lähes kaikkiin vaatteisiin on mahdollista tehdä logo tai nimi merkintä.

Kannattaa aina miettiä tarpeen kautta, onko vaate tulossa liiketilassa sisällä käyttämiseen, vai esimerkiksi ulkona rakennustyömaalle – osa vaatteista on myös sellaisia, että ne kuluvat käytössä ja ovat kovemmassa käytössä kuin toiset – joten myös merkinnät saattavat vaatia enemmän huomiota, sekä siinä mitä tehdään, että minne tehdään.

Vaatemerkintöjä tehdään niin paitoihin kuin takkeihin, eteen, hihoihin ja selkään, mutta myös housuihin ja totta kai myös kasseihin ja laukkuihin – osa vaatteista on myös sellaisia, joita lahjoitetaan asiakkaille, joten niissä voi merkintä olla hieman erilainen.

Hyviä mietintäkohteita

Oletko usein ollut kaupassa, jossa et ole tunnistanut kuka on myyjä, ja kuka on asiakas? Tällaisiin tilanteisiin logollinen vaate on aivan mahtava vaihtoehto – kun vielä kuuntelee työntekijöiden toiveita, saa heille sellaiset vaatteet, jossa he ovat töissään mielellään ja se näkyy myös kantajasta ulospäin.

Toisaalta taas työntekijällä voi olla todella liikkuva työ ulkona, jolloin paras merkintä ovat varmaan eri takeissa ja paidoissa selässä – missä selkeä ja hyvin näkyvä logo tai teksti toimii mitä parhaimpana mainoksena.

Myös erilaisten sosiaalisen median kilpailujen palkinnoiksi on mahdollista teettää oman firman logolla varustettuja palkintopaitoja tai takkeja, joihin voi hyvin logon lisäksi painattaa vaikka firman sloganin tai jotain muuta … vain mielikuvitus ja hyvät tavat ovat rajana.

Lahjaksi

Aika paljon tuotetaan myös vaatteita nimillä aivan synttärilahjaksi tai merkkipäivän johdosta – ja silloin itse vaate saattaa jopa olla toissijainen, ja itse asia ja muistaminen ykkönen – toisaalta jos tiedetään sankarin olevan vaikka kova urheilemaan tai liikkumaan ulkona, on mahdollista tuottaa sellainen lahja merkinnöillä, joka oikeasti tulee myös kovaan käyttöön sen saajalle.

Vaihtoehtoja siis on – ja jokainen toimitus on aina erilainen – vaikka vaatteet olisivat monesti samat. Vaatevalikoimat ovat saatavilla ja nähtävillä ja suunnitteluapua saa aina kysymällä, joten oma vaate, omalla merkinnällä on varmasti jotain, mitä toisilla ei ole.